VIDEO: Ο καπετάνιος του θρυλικού «Σκοπελίτη» στο naxostimes.gr: «Η προσφορά στην κοινωνία προσφέρει ψυχική ικανοποίηση»

Newsroom
20/01/2021 15:16
 
 
 

 

Σεμνός, συνειδητοποιημένος, μα πάνω απ’ όλα Άνθρωπος. Ο καπετάνιος του θρυλικού «Σκοπελίτη» Γιάννης Φωστιέρης θεωρεί πως ύψιστη προτεραιότητα πρέπει να είναι η προσφορά προς τον συνάνθρωπο.

Έχει περάσει από πολλές φουρτούνες, έχει παλέψει άπειρες φορές με τα κύματα, όμως δεξιοτέχνης όπως είναι και πάντα πιστός στο καθήκον και την ανθρωπιά του, όσο περνά από το χέρι του, δεν αφήνει σχεδόν ποτέ τις Μικρές Κυκλάδες χωρίς συγκοινωνία, χωρίς επικοινωνία με τη Νάξο.

Express ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ

Μιλώντας στο naxostimes.gr και την Πόπη Αλιμπέρτη, ο κ. Φωστιέρης, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι του «Εξπρές Σκοπελίτη» εδώ και 30 χρόνια, εξήγησε ότι διαχρονική φιλοσοφία της εταιρείας (με την οποία έχει αποκτήσει πια οικογενειακές σχέσεις), είναι η συμμετοχή στην κοινωνία, γι’ αυτό και προσφέρει όπου και όποτε παραστεί ανάγκη.

Αυτή η φιλοσοφία είναι που κάνει τον «Σκοπελίτη», να «δαμάζει» τα κύματα και να ταξιδεύει στις Μικρές Κυκλάδες ακόμη και με 8 μποφόρ, προκειμένου οι λιγοστοί κάτοικοι των μικρών νησιών να μην νιώθουν μόνοι και ξεχασμένοι.

Αυτή η φιλοσοφία είναι που κάνει τον «Σκοπελίτη» να πηγαίνει στο Πίσω Λιβάδι (αφιλοκερδώς) και να εξυπηρετεί τους 8 νεφροπαθείς από την Πάρο, οι οποίοι πρέπει δυο φορές την εβδομάδα να μεταβούν στη Νάξο για αιμοκάθαρση.

Και παρόλο που στη σταδιοδρομία του έχει ζήσει και χαρές και λύπες, ο κ. Φωστιέρης ξεχνά όλα τα δυσάρεστα και προτρέπει όλους τους νησιώτες να δείχνουν αλληλεγγύη και να προσπαθούν να δίνουν διέξοδο στα αδιέξοδα των συμπολιτών τους, με «ανταμοιβή» την ψυχική ικανοποίηση.

 

(Visited 3.790 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*