Στη Σύρο δεμένο το “ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ” με μηχανική βλάβη

admin
28/12/2015 15:23
 
 
 

Μηχανική βλάβη παρουσίασε το “ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ” τόσο στον Πειραιά όσο και στη Σύρο όπου είναι δεμένο, εκτάκτως, αυτή την ώρα.

Απίστευτη ταλαιπωρία υπέστησαν οι 314 επιβάτες του πλοίου, οι οποίοι με ευθύνη της πλοιοκτήτριας εταιρίας Hellenic Sea Ways θα προωθηθούν στον προορισμό τους.

Πιο συγκεκριμένα, ενημερώθηκε, βραδινές ώρες της Κυριακής, το Κέντρο Κυκλοφορίας Πλοίων (V.T.S.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ”, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι του Πειραιά για Βαθύ Σάμου – Χίο – Λέσβο, με τριακόσιους δεκατέσσερις (314) επιβάτες, σαράντα τέσσερα (44) ΙΧ, δύο (02) Δ/Κ και έντεκα (11) φορτηγά, ότι ενώ έπλεε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού κόλπου, παρουσίασε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του και ότι δεν αιτεί συνδρομή, ενώ από το V.T.S. ενημερώθηκαν τα παραπλέοντα πλοία.

Το “ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ” διέκοψε το δρομολόγιό του και κατέπλευσε με ασφάλεια τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι του Πειραιά.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, ο οποίος επετράπη κατόπιν προσκόμισης Βεβαιωτικού Διατήρησης Κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα και απέπλευσε προς εκτέλεση του δρομολογίου του.

Στη συνέχεια, σήμερα το πρωί, και ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή τρία (03) ν.μ. βορειοανατολικά Άκρας “ΤΡΙΜΕΣΣΟΣ” της Σύρου παρουσίασε βλάβη στην δεξιά κύρια μηχανή του και προσέγγισε εκτάκτως, με ιδία μέσα, στο λιμάνι της Σύρου.

Από τη Λιμενική Αρχή Σύρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες του, πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*