Ο ατρόμητος «Σκοπελίτης» βουτά στα μανιασμένα κύματα και ταξιδεύει …με «πρακτικό» (φώτος)

Express ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ
Newsroom
07/11/2020 15:22
 
 
 

 

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν από χθες οι εικόνες του «Express Σκοπελίτης» που βουτά στα μανιασμένα κύματα ώστε να κάνει το «καθήκον» του και να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο του στις Μικρές Κυκλάδες παρά τους θυελλώδεις ανέμους που πνέουν στο Αιγαίο.

Express ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣΚαι ναι! Ο θρυλικός Σκοπελίτης πραγματοποίησε το καθιερωμένο δρομολόγιο του την Παρασκευή παρά το γεγονός ότι είχε δοθεί απαγορευτικό απόπλου… και οι στιγμές που απαθανάτισε ο Μιχάλης Φραγκουλόπουλος, κόβουν την ανάσα.

Express ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣΉρθε στη Νάξο, προερχόμενο από τις Μικρές Κυκλάδες στις 11:00 το πρωί και αναχώρησε κανονικά από τη Νάξο στις 2:00 το μεσημέρι για τα μικρά νησιά…

Στο ερώτημα πώς του επιτράπηκε ο απόπλους, η απάντηση είναι ότι ταξίδεψε με «πρακτικό».

Express ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣΣύμφωνα με πληροφορίες του naxostimes.gr το πλοίο ταξίδεψε με πρακτικό, δηλαδή ειδική άδεια που εκδίδεται από 3μελή επιτροπή σε περίπτωση απαγορευτικού, εάν στην περιοχή που θα ταξιδέψει κάποιο πλοίο οι άνεμοι δεν ξεπερνούν τα 8 μποφόρ.

Αυτό συνέβη λοιπόν κι εχθές. Αν και είχε δοθεί απαγορευτικό απόπλου από το κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, στη θαλάσσια περιοχή που ταξίδεψε ο «θρύλος των Κυκλάδων», οι άνεμοι (σύμφωνα με την ΕΜΥ) έπνεαν 7 ή 8 μποφόρ.

Express ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣΟ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ που δεν τα βάζει εύκολα κάτω, βούτηξε μέσα στα μανιασμένα κύματα και δεν άφησε τις Μικρές Κυκλάδες χωρίς συγκοινωνία ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από το Μιχάλη Φραγκουλόπουλο.

Express ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ

Express ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ

Express ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ

 

(Visited 3.707 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*