Σενάριο συνεργασίας της Hellenic Seaways και Blue Star Ferries

admin
16/12/2015 16:38
 
 
 

Το σενάριο για μία πιθανή συνεργασία με την Blue Star Ferries ήρθε στην επιφάνεια σήμερα μετά από δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της Hellenic Seaways, Αντώνη Αγαπητού.

Σε συνάντηση που είχε με τους ναυτιλιακούς συντάκτες και σε ερώτηση εάν υπάρχει προοπτική για να συνεργαστεί η HSW με άλλη ακτοπλοϊκή εταιρεία δήλωσε ότι «όπου έγιναν συνεργασίες τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά. Η HSW είναι ανοικτή σε συνεργασίες» και απαντώντας σε άλλη ερώτηση εάν θα ήταν δυνατή μία συνεργασία με την Blue Star είπε: «Βεβαίως. Είναι από τους  καλούς ανταγωνιστές. Βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο.»

Όσο αφορά την πρόθεση που ανακοίνωσε επίσημα πριν από λίγες εβδομάδες, μέσω του Πρώτου ΘΕΜΑτος ο Εμάνουελ Γκριμάλντι για  εξαγορά της HSW στην οποία είναι μεγαλομέτοχος, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας επεσήμανε:

«Σχολιάζω  θετικά την πρόθεση του Εμ. Γκριμάλντι  να αγοράσει την εταιρεία. Πριν από τρία χρόνια κανείς μέτοχος δεν είχε τη διάθεση να το κάνει. Και αυτό δείχνει την πρόοδο της εταιρείας, η οποία από αρνητικό  έξι εκατομμυρίων ευρώ πριν από τρία χρόνια, πέρασε  σε  θετικό τζίρο 23 εκατομμυρίων ευρώ».  

Το 2016 η εταιρεία θα εμφανιστεί ενισχυμένη αφού:

– Στον στόλο της προστέθηκε το νέο απόκτημά της, το ε/γ-ο/γ «Ionian Queen»  το οποίο θα μετονομαστεί σε «Νήσος ΣΑΜΟΣ» που θα κάνει το δρομολόγιο Μεστά Χίου-Λήμνος-Θεσσαλονίκη.

-Επαναπατρίζεται το «Hellenic Wind» που ήταν ναυλωμένο στην Πορτογαλία και θα μπει στο δρομολόγιο Ραφήνα-Τήνο-Μύκονο-Πάρο-Σαντορίνη.

Το βόρειο ανατολικό Αιγαίο

Ο σχεδιασμός της HSW προβλέπει το άνοιγμά της σε νέες αγορές όπως είναι τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου: «Προχωράμε σε στοχευμένες μικρές επενδύσεις που είναι το ζητούμενο στην Ελλάδα αυτή την εποχή. Υπάρχουν νησιά που έχουν προοπτικές ανάπτυξης  όπως στο βορειοανατολικό Αιγαίο που έχει θαυμάσιους προορισμούς. Η Σάμος, η Χίος, η Μυτιλήνη, η Λήμνος και ο Αι Στράτης. Θα τολμήσουμε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Μυτιλήνη-Μεστά. Τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας είναι πιο εύκολα προσβάσιμα για τους τουρίστες από τα βόρεια της χώρας, τις βαλκανικές χώρες αλλά και τη Ρωσία.»

 

Πηγή: protothema.gr

(Visited 34 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*