Κυκλάδες: Σταματάει δρομολόγια το Blue Star Delos – Έρχεται το Blue Star Chios

Blue Star Delos καταιγίδα
Newsroom
21/10/2020 17:54
 
 
 

 

Μέχρι αρχές Νοέμβρη θα συνεχίσει τα δρομολόγια του στις Κυκλάδες το Blue Star Delos το οποίο θα αντικαταστήσει το Blue Star Chios.

Συγκεκριμένα, το Delos θα πραγματοποιήσει το τελευταίο του δρομολόγιο από Πειραιά για Πάρο-Νάξο-Σαντορίνη, την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου.

Το Blue Star Chios θα αναλάβει το ίδιο δρομολόγιο από την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου.

Τοποθέτηση scrubbers

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του naxostimes.gr το Blue Star Delos εκτός του ότι θα πραγματοποιήσει την ετήσια συντήρηση του, στο πλοίο θα τοποθετηθούν και scrubbers κάτι που σημαίνει ότι το προσεχές διάστημα μπορεί να ταξιδέψει και εκτός Ελλάδας.

Scrubbers σε πρώτη φάση εγκαταστάθηκαν στο Blue Star Patmos που χρειάστηκε να ταξιδέψει στη Μάλτα για το σκοπό αυτό και σύμφωνα με την εταιρία θα ακολουθήσουν το Blue Star Delos και το Blue Star Myconos.

Πρόκειται για την αγορά και εγκατάσταση εξειδικευμένου εξοπλισμού πλυντρίδων καυσαερίων (scrubbers), δηλαδή συσκευών για τον έλεγχο αέριων εκπομπών και ειδικά όξινων αερίων (SOx), στα παραπάνω πλοία, έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2021.

Επιστροφή

Το Blue Star Delos σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας θα επιστρέψει στα δρομολόγια του στις Κυκλάδες στις 6 Φεβρουαρίου.

Τελευταίο δρομολόγιο στη γραμμή Πειραιάς-Πάρος Νάξος-Σαντορίνη, του Blue Star Chios, θα είναι στις 5 Φεβρουαρίου.

(Visited 1.487 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*