Χωρίς πλοία Δευτέρα και Τρίτη

admin
30/10/2015 13:42
 
 
 

Από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου τα πλοία όλων των κατηγοριών δένουν στα λιμάνια της χώρας, στο πλαίσιο της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

 

Σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ κάνει γνωστό ότι η απεργία είναι προειδοποιητική με προοπτική κλιμάκωσης και ζητά την κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση τόσο του επιβατικού κοινού όσο και όλων των Ελλήνων εργαζομένων διότι ο αγώνας, ο οποίος τώρα αρχίζει δεν είναι αγώνας που αφορά μόνο τους Έλληνες ναυτεργάτες αλλά αφορά όλη την ελληνική κοινωνία.

Η διάλυση του ΝΑΤ, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων σε βάρος της ασφάλειας των δρομολογίων και των επιβατών, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας, είναι κάποια από τα αιτήματα των ναυτεργατών.

Παράλληλα, η διοίκηση της ΠΝΟ καλεί τις εταιρείες των πλοίων που μεταφέρουν πρόσφυγες από τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου στον Πειραιά να πράξουν ό,τι μπορούν μέχρι και τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

 

Πηγή: efsyn.gr

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*