Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού για το Blue Star Naxos

Άκης Αξαόπουλος
26/11/2019 13:52
 
 
 

 

Ενημερώθηκε, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ ”B.S. NAXOS” N.Π. 11014, ότι κατά τον απόπλου του πλοίου από το λιμένα Σχοινούσας προσάραξε σε αβαθή, με αποτέλεσμα την πρόκληση ρήγματος και την ελεγχόμενη εισροή υδάτων σε δύο (02) κενές δεξαμενές εφεδρικής πλευστότητας του πλοίου.

Το εν λόγω πλοίο εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο επιστροφής από λιμένες Καταπόλων – Κουφονησίου – Σχοινούσας με προορισμό τους λιμένες Ηρακλειάς – Νάξου – Πάρου – Πειραιά με εξήντα οκτώ (68) επιβάτες και εξήντα τέσσερα (64) άτομα πλήρωμα. Από το συμβάν δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Νάξου τέθηκαν σε ετοιμότητα το πλωτό περιπολικό σκάφος της οικείας Λιμενικής Αρχής, ιδιωτικά μέσα καθώς και ιδιώτης δύτης για τυχόν παροχή συνδρομής, ενώ ποντίστηκε προληπτικά πλωτό φράγμα περιμετρικά του εν λόγω πλοίου.

Το πλοίο συνέχισε το ταξίδι του με ιδία μέσα και κατέπλευσε στο λιμάνι της Νάξου αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους επιβάτες του, οι οποίοι προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.
Από τη Λιμενική Αρχή Νάξου που διενεργεί την προανάκριση, κατόπιν προσκομίσεως βεβαιωτικού κλάσεως από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί και έκτακτης επιθεώρησης που διενεργήθηκε από στέλεχος του ΚΕΠ, επετράπη ο απόπλους του ”B.S. NAXOS” για ένα (01) μεμονωμένο πλου κενό φορτίου και επιβατών με προορισμό το λιμένα ν. Σύρου για δεξαμενισμό στο ναυπηγείο της περιοχής.

(Visited 681 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*