Πλακιωτάκης: Μέχρι το τέλος της εβδομάδας η προκήρυξη για τις άγονες γραμμές

Άκης Αξαόπουλος
20/08/2019 12:27
  •  
  •  
  •  

 

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα δημοσιευτεί η προκήρυξη για τις άγονες γραμμές της περιόδου που ξεκινά από την 1η Νοεμβρίου όπως ανακοίνωσε μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Όσον αφορά το τι θα περιλαμβάνει η προκήρυξη ο κ. Πλακιωτάκης εξήγησε ότι «εμείς θέλουμε νεώτερα πλοία, με καλύτερες προδιαγραφές για να ενισχύσουμε τις νησιωτικές περιοχές».

Παράλληλα εξήγγειλε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα κατατεθεί νομοσχέδιο από το υπουργείο Ναυτιλίας το οποίο, μεταξύ άλλων, θα ρυθμίζει και θέματα γιότινγκ «γιατί θέλουμε η Ελλάδα να γίνει παγκόσμια πρώτη» και «για να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη τουριστική περίοδο».

Ερωτηθείς για την υπόθεση με το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Grace 1 ο υπουργός Ναυτιλίας είπε «παρακολουθούμε τη συγκεκριμένη πορεία. Δεν υπάρχει επισήμως αίτημα κατάπλευσης του δεξαμενοπλοίου. Είμαστε σε συνεχή επαφή με το ΥΠΕΞ».

Όσον αφορά, τέλος, τη Σαμοθράκη ο Γιάννης Πλακιωτάκης είπε ότι «κάναμε το ανθρωπίνως δυνατό στον ταχύτερο δυνατό χρόνο δεδομένου ότι η περίοδος ήταν εξαιρετικά δύσκολο καθώς όλα τα πλοία είχαν προπωλήσει εισιτήρια».

«Εξετάσαμε το ενδεχόμενο αποστολής και αρματαγωγού αλλά δεν μπορούσαμε λόγω αντικειμενικών προβλημάτων με το λιμάνι της Καμαριώτισσας» είπε ο κ. Πλακιωτάκης διευκρινίζοντας ότι έτσι όπως είναι τώρα μπορούν να καταπλεύσουν μόνο έννεα πλοία της ακτοπλοΐας.

 

Πηγή: protothema.gr

(Visited 53 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.