Εκτός δρομολογίων το Superspeed για το υπόλοιπο της θερινής περιόδου

Μηχανική βλάβη στο ταχύπλοο superspeed στο λιμάνι της Νάξου
Άκης Αξαόπουλος
25/07/2019 20:07
 
 
 

 

Πρόωρα και άδοξα ολοκληρώνεται η φετινή θερινή τουριστική περίοδος, για το ταχύπλοο trimaran Superspeed, καθώς μία σοβαρή μηχανική βλάβη που διαπιστώθηκε χθες βράδυ στο λιμάνι της Νάξου, έδειξε ότι το πλοίο δεν θα προλάβει να επισκευαστεί ώστε να δρομολογηθεί ξανά φέτος στις Κυκλάδες, καθώς η γραμμή που εξυπηρετεί είναι η Αμοργός – Νάξος – Πάρος – Μύκονος – Σύρος – Ραφήνα.

Έτσι το νησί της Αμοργού αποκόπτεται από την τακτική ακτοπλοΐκή σύνδεση με τη Ραφήνα, καθώς το ταχύπλοο της Golden Star Ferries ήταν το μοναδικό επιβατικό πλοίο, που εξυπηρετούσε τη συγκεκριμένη σύνδεση, ενώ διανυκτέρευε στο λιμάνι των Καταπόλων και είχε πρωϊνές αναχωρήσεις για τη Ραφήνα.

Η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου για το συμβάν:

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νάξου, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Χ »SUPERSPEED» Ν.Π. 12507, ότι μετά τον απόπλου του από Νάξο για Κουφονήσι και Κατάπολα, διαπιστώθηκε απότομη πτώση πίεσης λαδιού στη Νο2 αριστερή κύρια μηχανή, και επιστρέφει στο λιμένα Νάξου.

Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Νάξου, διενεργήθηκε επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων και διαπιστώθηκε απώλεια λαδιών από ρήγμα στην ελαιολεκάνη (κάρτερ) εξαιτίας θραύση διωστήρα (μπιέλας), ενώ στη συνέχεια από το Λιμεναρχείο Νάξου απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Το »SUPERSPEED» εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ραφήνα για Σύρο – Μύκονο – Πάρο – Νάξο – Κουφονήσι – Κατάπολα, με είκοσι οχτώ επιβάτες (28) οι οποίοι με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας φιλοξενήθηκαν σε τοπικά καταλύματα και πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με έτερα πλοία.

Στη συνέχεια, κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης νηογνώμονα, επετράπη στο πλοίο ο απόπλους του.
Πηγή: arxipelagos.gr

(Visited 499 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*