Πρόσκρουση του “Caldera Vista” στο λιμάνι της Νάξου

 
 
 

caldera vista

Στον προβλήτα του λιμανιού της Νάξου προσέκρουσε, το μεσημέρι της Τετάρτης το  “CALDERA VISTA” κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης του.

Στο πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από τα λιμάνια Ηρακλείου – Θήρας – Ίου με επόμενο και τελικό προορισμό το λιμάνι της Μυκόνου, επέβαιναν διακόσιοι είκοσι (220) επιβάτες, όλοι καλά στην υγεία τους, καθώς και ένα (01) Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Από την πρόσκρουση δημιουργήθηκε σχίσιμο στο πρυμναίο αριστερό ζωνάρι, πάνω από την ίσαλο γραμμή διαστάσεων 20 εκατοστών επί 20 εκατοστών, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Οι επιβάτες του “CALDERA VISTA” καθώς και 75 ακόμα που ανέμεναν στο λιμάνι της Νάξου, προωθήθηκαν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας στη Μύκονο με το  “ΤΣΑΜΠΙΟΝ ΤΖΕΤ 1”.

Από το Λιμεναρχείο Νάξου, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του “CALDERA VISTA”, ενώ μετά από προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα το πλοίο απέπλευσε για τα λιμάνια Ίου – Θήρας – Ηρακλείου – Θήρας.

 

(Visited 30 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*