VIDEO: Ουσιαστική και επικοδομητική η ημερίδα για την ακτοπλοΐα στη Νάξο

Άκης Αξαόπουλος
03/06/2018 00:59
 
 
 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το ακτοπλοϊκό διήμερο 31 Μαΐου – 1η Ιουνίου 2018 στη Νάξο.

Την Πέμπτη 31 Μαΐου παραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα: «Η ακτοπλοΐα ως πυλώνας ανάπτυξης της οικονομίας των νησιών Νοτίου Αιγαίου. Ο συνδετικός κρίκος της Νησιωτικής Περιφέρειας με την ηπειρωτική χώρα», από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Το παρών στην ημερίδα μεταξύ άλλων έδωσαν o Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Γιαννέλης – Θεοδοσιάδης, o Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Διονύσης Τεμπονέρας, ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Μανιός, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο αντιπεριφερειάρχης (και οικοδεσπότης) Γιάννης Μαργαρίτης, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Κώστας Μπιζάς, Έπαρχοι, Δήμαρχοι και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, η πολιτευτής της ΝΔ Κατερίνα Μονογιού, εκπρόσωποι φορέων.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι λιγοστοί ήταν οι φορείς της Νάξου και ο κόσμος από το νησί που παραβρέθηκαν στην ημερίδα, κάτι το οποίο σχολιάστηκε μάλιστα και από το γ.γ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Διονύση Τεμπονέρα. «Η ήπια προσέλευση έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Νάξος μάλλον είναι εντάξει από πλευράς ακτοπλοϊκής σύνδεσης, οπότε δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα και γι αυτό το ενδιαφέρον του κόσμου να μην είναι τόσο ζεστό» είπε.

Ενδιαφέρουσες και κατατοπιστικές ήταν οι εισηγήσεις την Πέμπτη 31 Μαΐου, πρώτη ημέρα του ακτοπλοϊκού διήμερου στη Νάξο, οι οποίες αφορούσαν κατά την πρώτη ενότητα, το δίκτυο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και το νομικό πλαίσιο ακτοπλοΐας.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν η «Κάλυψη ενδεικτικού γενικού δικτύου ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών» από τον Αντιπλοίαρχο ΛΣ και Διευθυντή της Διεύθυνσης θαλασσίων συγκοινωνιών Γρηγόρη Γραβάνη και «Θεσμικό πλαίσιο ακτοπλοΐας» από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) και εκπρόσωπο του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Μιχάλη Σακέλλη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε και η δεύτερη θεματική ενότητα της ημερίδας, με τίτλο «Η συμβολή της ακτοπλοΐας στην ανάπτυξη των νησιών».

Ο κ. Ιωάννης Μπρας διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Five Senses Consulting έθεσε «20 ερωτήσεις για την κρουαζιέρα» και ο κ. Δημήτρης Πετρόπουλος, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας μίλησε με θέμα «τουρισμός και ακτοπλοία».

Δείτε στο video ολόκληρη την ημερίδα:

(Visited 160 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*