Ημερίδα για την ακτοπλοΐα από τον Τομέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΔ

Άκης Αξαόπουλος
26/05/2018 12:15
  •  
  •  
  •  

Η διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων για την ακτοπλοΐα, μέσω της ανταλλαγής απόψεων, είναι ο στόχος της πανελλήνιας ημερίδας που διοργανώνει στις 22 Ιουνίου ο Τομέας Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΔ.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον αρμόδιο τομεάρχη και βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη, καθώς και στον αναπληρωτή τομεάρχη και βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπο Αθανασίου, οι οποίοι αποφάσισαν την οργάνωση της συγκεκριμένης ημερίδας με γνώμονα – όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου – ότι «η ακτοπλοΐα αποτελεί έναν κρίσιμο πυλώνα διασφάλισης της ποιότητας της ζωής των νησιωτών, στήριξης της οικονομικής δραστηριότητας στα νησιά, προαγωγής του τουριστικού προϊόντος της χώρας και γενικότερα της ελληνικής οικονομίας, ο οποίος όμως στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στην ιδιωτική οικονομία».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (Γεωργίου Κασιμάτη – τέως Λουδοβίκου 1, Πλατεία Οδησσού – μεγάλη αίθουσα Β’ ορόφου) από τις 14:00 έως 20:00. Σε αυτήν έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι του ΣΕΕΝ, της Ένωσης Πλοιάρχων, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, οι εκπρόσωποι των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, οι βουλευτές της ΝΔ των νησιωτικών περιοχών, οι εκπρόσωποι των Επιμελητηριακών Οργανώσεων, τα μέλη του Τομέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΔ, δημοσιογράφοι και όλοι οι εν γένει εμπλεκόμενοι με την ακτοπλοΐα.
Ενδεικτικά τα θέματα που θα συζητηθούν στην ημερίδα είναι:
*Πληρότητα κάλυψης δρομολογιακών αναγκών
*Μέγεθος και κατάσταση ακτοπλοϊκού στόλου
*Γραμμές δημόσιας υπηρεσίας
*Οργανωτικά θέματα ταυτοποίησης επιβατών
*Ασφάλεια
*Αναγκαίες τροποποιήσεις νομοθεσίας (π.χ. δρομολογήσεις, απαγορευτικό, κατάρτιση συμβάσεων, εργασιακά, περιβαλλοντολογικά, συνθέσεις πληρωμάτων, κλπ.)
*Μεταφορικό ισοδύναμο
*Λιμενικές εγκαταστάσεις
*Αδυναμίες και πιθανές βελτιώσεις στη συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές
*Προσαρμογή σε περιβαλλοντολογικούς κανόνες 2020
*Θέματα Ι.Μ.Ο.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον πολιτευτή Κυκλάδων της ΝΔ Γιώργο Βακόνδιο στο 6932219981 ή στο [email protected].

(Visited 8 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.