“Έλυσαν κάβους” τα πλοία με έκτακτα δρομολόγια

 
 
 

Κάθε άλλο παρά σύμμαχος ήταν εφέτος ο καιρός για τους εκδρομείς του Πάσχα. Οι περισσότερες περιοχές της χώρας επλήγησαν από ένα σφοδρό κύμα κακοκαιρίας.

 

Aπαγορευτικό απόπλου τέθηκε σε ισχύ από τη Μεγάλη Πέμπτη και εξακολούθησε να καθηλώνει τα πλοία στα λιμάνια της Αττικής μέχρι νωρίς το βράδυ της Μ. Παρασκευής.

Έτσι πλήθος εκδρομέων βρέθηκαν στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου με προορισμό τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη χωρίς να μπορέσουν να ταξιδέψουν.

Σε πολλές θαλάσσιες περιοχές έπνεαν ισχυροί άνεμοι που κατά τόπους φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ. Εξασθένηση των ανέμων αναμενόταν από το βράδυ, οπότε ξεκίνησαν σταδιακά τα δρομολόγια των πλοίων.

Από τον Πειραιά τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό εκτελούνταν εξάλλου κανονικά.

Μετά τις 9 το βράδυ επρόκειτο να αρχίσει από το λιμάνι του Πειραιά η αναχώρηση των πλοίων για τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλεπόταν σταδιακή εξασθένηση των ανέμων.

Από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου οι αναχωρήσεις των πλοίων άρχισαν να γίνονται κανονικά.

Μετά τις 10 το βράδυ γνωστοποιήθηκε πως θα αναχωρήσει και από το λιμάνι της Σύρου για την Ικαρία το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Μύκονος» με 429 επιβάτες.

Πολλές από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες προκειμένου να καλύψουν τη ζήτηση έχουν προγραμματίσει για αύριο έκτακτα δρομολόγια.

Από τη Blue Star έχει ήδη προγραμματιστεί για αύριο ένα έκτακτο δρομολόγιο για Κυκλάδες.

Κανονικά πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια Μαρμάρι – Νέα Στύρα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, βελτίωση του καιρού προβλέπεται από τη Μεγάλη Παρασκευή. Ειδικότερα, στα δυτικά και τα βόρεια ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές βροχές. Βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία στα δυτικά, ενώ στα ανατολικά θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα το Μεγάλο Σάββατο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Σε άνοδο η θερμοκρασία.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή του Πάσχα. Σε μικρή περαιτέρω άνοδο θα βρίσκεται η θερμοκρασία, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Τη Δευτέρα του Πάσχα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ.gr

(Visited 18 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*