Πρώτος σταθμός του φετινού 26ου Διάπλου Αιγαίου Πελάγους το Κουφονήσι – Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στους κατοίκους

Διάπλου
Newsroom
07/10/2020 16:36
 
 
 

Ξεκινάει αύριο ο (καθιερωμένος) 26ος Διάπλους Αιγαίου Πελάγους από την Ομάδα Αιγαίου, με σκοπό τη στήριξη, ενίσχυση και βελτίωση της καθημερινότητας της ζωής των κατοίκων των μικρών και ακριτικών νησιών του Αιγαίου.

Φέτος, 11 φουσκωτά σκάφη και το πλαστικό σκάφος «ΜΗΝΑΣ Ε», σε συνεργασία με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, θα διανύσουν περισσότερα από 450 ναυτικά μίλια μέχρι και τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, ώστε να επισκεφθούν 13 νησιά.

Εκεί θα διενεργηθούν ιατρικές, αιματολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις σε όσους κατοίκους το επιθυμούν, σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, καθώς και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, του οποίου τα κλιμάκια θα πραγματοποιήσουν μοριακό έλεγχο (PCR) SARS-Cov 2 στις ευπαθείς ομάδες και στον συχνά μετακινούμενο πληθυσμό. Τέλος, η Ομάδα Αιγαίου θα εγκαινιάσει και έργα υποδομής.

Πρώτος σταθμός του φετινού 26ου Διάπλου είναι το Κουφονήσι, ενώ η Ομάδα θα επισκεφθεί επίσης τη Δονούσα, την Σχοινούσα, την Αμοργό, την Ίο, την Ηρακλειά και τη Σίκινο.

Στο Κουφονήσι, τα ιατρεία θα λειτουργήσουν την Κυριακή 11 Οκτωβρίου ως εξής:
08:00 -10:00
*Αιμοληψίες
*Εξετάσεις COVID-19

10:30 – 16:00 Ιατρεία στις παρακάτω ειδικότητες:
*Πλαστικής Χειρουργικής
*Καρδιολογίας
*Ορθοπεδικής
*Οφθαλμολογίας
*Παθολογίας
*Παιδιατρικής
*Πνευμονολογίας
*ΩΡΛ
• ΩΡΛ

Προσοχή στην εφαρμογή των παρακάτω οδηγιών λόγω τήρησης πρωτοκόλλων! Πρέπει να προγραμματιστούν ονομαστικά ραντεβού για όλες τις ειδικότητες με τον παρακάτω τρόπο:

*Για τις αιμοληψίες θα πρέπει να έχουν κλειστεί 20 ραντεβού ανά ώρα.

*Για το παιδιατρικό θα πρέπει να έχουν κλειστεί 6 ραντεβού ανά ώρα.

* Για όλες τις υπόλοιπες ειδικότητες θα πρέπει να έχουν κλειστεί 15 ραντεβού ανά ώρα.

Για τις λίστες με τα ραντεβού θα επικοινωνείτε με το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρειο Κουφονησίων στο 22850 – 71370 (ΠΡΙΝ την άφιξή της Ομάδας Αιγαίου στο νησί).

(Visited 187 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*