VIDEO: Με μαύρα περιβραχιόνια η παρέλαση στη Σχοινούσσα…

admin
28/10/2015 15:54
 
 
 

Με μαύρα περιβραχιόνια, πενθώντας την αδικοχαμένη συμμαθήτριά τους Σοφία, παρέλασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες στη Σχοινούσσα τιμώντας την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Οι λιγοστοί μαθητές κρατώντας ψηλά την Ελληνική σημαία και με τη συνοδεία των τυμπάνων, παρέλασαν καταχειροκροτούμενοι από το λιγοστό κόσμο του νησιού των Μικρών Κυκλάδων, που παρακολούθησε τις εορταστικές εκδηλώσεις και που στις αρχές του μήνα τυλίχτηκε στο πένθος με τον άδικο χαμό της 10χρονης Σοφίας.

Στα χέρια των μαθητών το μαύρο περιβραχιόνιο ως ένδειξη πένθους για τη 10χρονη συμμαθήτρια τους που έχασε τη ζωή της στις 3 Οκτωβρίου όταν οι γονείς της την βρήκαν αναίσθητη μέσα στο μπάνιο… Η γιατρός του νησιού είχε κάνει κάθε προσπάθεια για να τη σώσει, χωρίς όμως αποτέλεσμα… 

Οι μαθητές της Σχοινούσσας από τον πιο μικρό ως τον πιο μεγάλο, τίμησαν γι ακόμα μια φορά την πατρίδα, η οποία όμως δείχνει την αδιαφορία της τόσο για αυτά τα παιδιά όσο και τις οικογένειες τους που μόνιμα ζουν στο νησί των Κυκλάδων. 

Όπως μαρτυρούν κάτοικοι, τα παιδιά της Σχοινούσσας νιώθουν αδικημένα από το κράτος αφού στο σχολείο τους ακόμα και σήμερα υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις καθηγητών και μάλιστα σημαντικών κλάδων (όπως μαθηματικά). 

Δείτε το βίντεο με την παρέλαση (της Λίλας Κλαουδάτου):

{youtube}ELhEOkRfLkQ{/youtube}

(Visited 56 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*