Χειμερινή Αποστολή της Ομάδας Αιγαίου στην Αμοργό

admin
05/10/2015 08:47
 
 
 

Η Ομάδα Αιγαίου συνεχίζει τη δραστηριότητά της και μετά τον 21ο Διάπλου που διοργανώθηκε τον περασμένο Μάιο και σε συνέχεια της αποστολής του περυσινού Οκτωβρίου στη Σίκινο και στις Μικρές Κυκλάδες (Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσι και Δονούσα) κατά την οποία εξετάσθηκαν 287 κάτοικοι και πραγματοποιήθηκαν 264 εμβολιασμοί, με εμβόλια που προσέφερε η Pfizer Hellas, η Ομάδα Αιγαίου θα πραγματοποιήσει ακόμη μία χειμερινή αποστολή και θα επισκεφθεί, με πάνω από 70 εθελοντές, την Αμοργό από τις 08 έως και τις 11 Οκτωβρίου 2015.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας θα πραγματοποιηθούν αιματολογικές/βιοχημικές εξετάσεις καθώς επίσης και ιατρικές εξετάσεις από διάφορες ειδικότητες όπως, καρδιολόγος, ορθοπεδικός, ΩΡΛ, οφθαλμίατρος, παθολόγος, παιδίατρος, χειρουργός, γναθοχειρουργός, αγγειοχειρουργός, ογκολόγος, οδοντίατρος, ψυχίατρος, κ.α. αλλά και ειδικές εξετάσεις όπως, triplex αγγείων-καρωτίδων, triplex καρδιάς, σπιρομετρήσεις για τον έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας κ.α.

Επιπλέον θα πραγματοποιηθεί, σε όσους κατοίκους το επιθυμούν, δωρεάν εμβολιασμός για την πρόληψη της πνευμονιοκοκκικής νόσου.

Στους κατοίκους της Αμοργού έχει ήδη αποσταλεί σχετικό ενημερωτικό υλικό αλλά, επίσης, έχουν προγραμματιστεί, σε συνεργασία με τον Δήμο, πλήθος ενημερωτικών ομιλιών για τη σημασία της πρόληψης και τον εμβολιασμό.

Ο εμβολιασμός και οι ιατρικές εξετάσεις θα λάβουν χώρα στην Αρκεσίνη και την Αιγιάλη, την Παρασκευή 09 και στη Χώρα το Σάββατο 10 Οκτωβρίου από τις 09:00 έως τις 15:00. Επίσης προβλέπονται και κατ’ οίκον αιμοληψίες και επισκέψεις ιατρών ειδικοτήτων  στους κατάκοιτους κατοίκους.

Η εξαιρετικά σημαντική αυτή δράση βασίζεται στην ευγενική προσφορά της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer Hellas, η οποία όχι μόνο χορηγεί τα εμβόλια για την πνευμονιοκοκκική νόσο αλλά εδραιώνει και επεκτείνει τη συνεργασία της με την Ομάδα Αιγαίου.

Παράλληλα, με την ευγενική χορηγία της AIM, η οποία θα συνοδεύσει την Ομάδα και θα διαθέσει την Κινητή της Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής, θα διενεργηθούν προληπτικοί οδοντιατρικοί έλεγχοι, φθοριώσεις σε παιδιά, και θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές δράσεις (ομιλίες, παρουσιάσεις, ενημερωτικά φυλλάδια) σχετικά με την στοματική υγιεινή. Επίσης θα παρασχεθεί σχετικό υλικό πρόληψης και στοματικής φροντίδας.

Η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής της AIM, μαζί με εθελοντές/ιατρούς της Ομάδας θα επισκεφθεί, επίσης, σχολειά της Αμοργού.

Επιπλέον θα εγκαινιαστούν:

— το πολυγήπεδο μπάσκετ-βόλεϊ-χάντμπολ, που διαμόρφωσε η Ομάδα Αιγαίου με την ευγενική χορηγία της εταιρίας AIM και
— το γήπεδο 5×5 που κατασκεύασε η Ομάδα Αιγαίου στο γυμνασίου της Χώρας της Αμοργού, ο χλοοτάπητας του οποίου είναι ευγενική προσφορά της Coca-Cola Hellas.

Τέλος θα παραδοθεί εκπαιδευτικό, παιδαγωγικό και αθλητικό υλικό στα σχολεία της Αμοργού όπως και ιατρικό υλικό και αναλώσιμα στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Η Ομάδα Αιγαίου είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται για πάνω από 20 χρόνια στα μικρά και ακριτικά νησιά του Αιγαίου προσφέροντας, σε αμιγώς εθελοντική βάση κοινωνικές και ιατρικές υπηρεσίες με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των νησιών, προωθώντας ταυτόχρονα τα ιδεώδη του εθελοντισμού, της συμμετοχής και της κοινωνικής προσφοράς.

(Visited 21 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*