Στη Δονούσα ο Νίκος Συρμαλένιος

admin
04/08/2015 12:07
 
 
 

 

«Βουνό» τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δονούσα, τα οποία – όπως σε όλα τα μικρά νησιά – εντοπίζονται στην υποστελέχωση των υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης και της υγείας, στην ακτοπλοϊκή σύνδεση, καθώς και σε ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών.

Την πραγματικότητα αυτή διαπίστωσε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, ο οποίος επισκέφθηκε το νησί και συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο Μιχάλη Πράσινο και τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Δημήτρη Πράσινο.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο κ. Συρμαλένιος, τα κυριότερα θέματα που απασχολούν τη Δονούσα είναι η στελέχωση της κοινότητας (σ.σ. στην κοινότητα υπηρετεί τώρα μόνο μία υπάλληλος κι ακόμη μία υπάλληλος στο ΚΕΠ), τα γενικότερα ζητήματα λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης ενός μικρού νησιού που ανήκει στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, η εκκρεμότητα επισκευής των ζημιών του λιμανιού από τη θεομηνία του 2004, η εγκατάσταση της μονάδας αφαλάτωσης, η ολοκλήρωση του έργου του βιολογικού καθαρισμού, η δυνατότητα έγκρισης άδειας ταξί από την Περιφέρεια και τέλος η δυνατότητα αναπλήρωσης των ακτοπλοϊκών δρομολογίων του Σκοπελίτη, τουλάχιστον κατά τη χειμερινή περίοδο, στις περιπτώσεις ματαίωσης λόγω απαγορευτικού.

 

Π.Π.Ι. Δονούσας: Μία αγροτική γιατρός και μία νοσηλεύτρια!

Απογοητευτική είναι και η εικόνα που παρουσιάζει το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Δονούσας, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της μίας αγροτικής γιατρού και της μίας νοσηλεύτριας.

Για γιατρό ειδικότητας ούτε λόγος, ενώ η αγροτική γιατρός θα παραμείνει στη θέση της μέχρι τον επόμενο Οκτώβριο, οπότε συμπληρώνεται η ετήσια υποχρεωτική υπηρεσία της. Όσον αφορά στην προβλεπόμενη θέση της νοσηλεύτριας, αυτή καλύφθηκε μεν από το 2009, ωστόσο στη συνέχεια η προσληφθείσα νοσηλεύτρια πήρε απόσπαση για το Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου, με αποτέλεσμα στις επόμενες προκηρύξεις θέσεων νοσηλευτών, η θέση να εμφανίζεται ότι έχει καλυφθεί κι έτσι να μην προκηρύσσεται άλλη για τη Δονούσα.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Συρμαλένιος, η νοσηλεύτρια που βρίσκεται τώρα στο ΠΠΙ του νησιού προσφέρει εθελοντικά και άτυπα τις υπηρεσίες της, χωρίς αμοιβή και χωρίς καμιά επίσημη τοποθέτηση σε οργανική θέση.

Δυο ακόμη ζητήματα που απασχολούν το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο είναι η μη λειτουργία του αναλυτή αίματος (λόγω έλλειψης των απαιτούμενων υλικών, για την παροχή των οποίων το Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου δήλωσε αδυναμία), αλλά και η έλλειψη φαρμακείου (γι’ αυτό και παρέχονται στοιχειωδώς τα αναγκαία φάρμακα).

Από την πλευρά του, ο κ. Συρμαλένιος δήλωσε ότι είναι πάντα διαθέσιμος για την κατά το δυνατόν ταχύτερη προώθηση λύσεων, ενώ ειδικότερα για τη λειτουργία του ΠΠΙ, δεσμεύτηκε ότι με ενέργειες τόσο προς τη 2η ΥΠΕ, όσο και προς το υπουργείο Υγείας, θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις για την υπέρβαση των σημερινών προβλημάτων.

 

(Visited 79 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*