Ένα καταγάλανο ταξίδι στον μέγα κόσμο των Μικρών Κυκλάδων

admin
08/06/2015 22:08
 
 
 

Μια οργανωμένη θαλασσινή και ολίγον πεζοπορική εκδρομή θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως και τις 29 Ιουνίου, παρέα με τις «Πολιτιστικές Διαδρομές στο Ελληνικό Τοπίο».

 

Πρόκειται για ένα καταγάλανο ταξίδι στην θριαμβευτική ερημιά της Προϊστορικής Κέρου αλλά και στο τόσο ιδιαίτερο Γλαρονήσι, στη Σχοινούσα, στα Κουφονήσια και στην Ηρακλειά.

Το ταξίδι σε αυτόν τον μέγα κόσμο των Μικρών Κυκλάδων ξεκινά στις 5.30 μ.μ. της Τρίτης 23 Ιουνίου, με την άφιξη στη Σχοινούσα να προσδιορίζεται λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Με βανάκια θα γίνει η μεταφορά στη Χώρα, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο της διαμονής.

Το πρόγραμμα λόγω του ότι είναι κατά 80{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} θαλασσινό θα ακολουθεί τα κελεύσματα των ανέμων. Αυτό σημαίνει ότι ο προγραμματισμός των ημερών είναι ενδεικτικός και η αντιμετάθεση των ημερών είναι πιθανή.

1η ημέρα: Μετά το πρωινό ακολουθεί μια βόλτα στη Χώρα και μπάνιο στον όρμο Τσιγκούρι (πεζ. 10΄). Μετά το πέρασμα από τα ερείπια της Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής, άφιξη στην θαυμάσια παραλία του Λιβαδιού (πεζ. 15΄). Μπάνιο, μεσημεριανό φαγητό και αναχώρηση με τα βανάκια για την Χώρα. Το απόγευμα θα ακολουθηθεί η βορεινή διαδρομή προς τον δεύτερο οικισμό του νησιού, την Μεσαριά. Προαιρετική πεζοδρομική διαδρομή για το Φυκιό, μέχρι τις αμμοθίνες της υπέροχης Ψιλής Άμμου (πεζ. μια ώρα). Μπάνιο μέχρι να πέσει ο ήλιος και βραδινό φαγητό.

2η ημέρα: Αναχώρηση το πρωί με το σκάφος για τον γύρο της Ηρακλειάς. Μπάνιο στο Λιβάδι, στον Καρβουνόλακο και στην ερημική Αλιμνιά με το γερμανικό αεροπλανάκι στον βυθό του όρμου. Πέρασμα από τα γαλαζοπράσινα νερά της Βορεινής Σπηλιάς και άφιξη στον Άγιο Γεώργιο. Με το πουλμανάκι, μεταφορά στην Παναγιά ή Πάνω Χωριό. Από εδώ θα ακολουθηθεί το ανηφορικό μονοπάτι μέχρι την ψηλότερη κορφή της Ηρακλειάς, τον Πάπα (υψ. 420 μ.).

 
Η κάθοδος προς τον Προφήτη Ηλία και στη συνέχεια το πετρόχτιστο μονοπάτι προς τα βράχια του Μέριχα αποζημιώνουν με το παραπάνω, με τη θέα που αγκαλιάζει από την Ίο, την Νάξο, τις Μικρές Κυκλάδες, μέχρι την Αμοργό και την Σαντορίνη.

3η ημέρα: Το πρωί αναχώρηση από το λιμανάκι της Μερσίνης για ολοήμερη κρουαζιέρα, αρχίζοντας από την ερημική παραλία της νησίδας Φιδούσας. Συνέχεια προς την παραλία του Λιόλιου της Σχοινούσας μέχρι την ακατοίκητη Κέρο που υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του Πρωτοκυκλαδικού πολιτισμού. Παραμονή στην Κέρο για μπάνιο και φαγητό.

Η θαλασσινή βόλτα θα συνεχιστεί προς τις παραλίες του Κάτω Κουφονησιού, Νερό και Δέτη (χωρίς μπάνιο). Το Γλαρονήσι σίγουρα θα προτιμηθεί για βουτιές καθώς και τα Καστέλια. Εδώ θα ακολουθηθεί μια προκαθορισμένη κολυμβητική διαδρομή 30΄ανάμεσα στους παραμυθένιους πέτρινους πύργους – καστέλια και στις θαλασσοσπηλιές με τα υπέροχα χρώματα. Το σούρουπο θα βρει τους ταξιδιώτες στο μικρό λιμάνι Μερσίνη της Σχοινούσας.

4η ημέρα: Με το αυτοκίνητο αναχώρηση για τη μεγάλη παραλία του Αλμυρού. Μικροί περίπατοι μέχρι τις γειτονικές παραλίες της Φουντάνας και του Ποριού. Το απόγευμα, μπάνιο στον μικρό κόλπο του Γερολιμνιώνα (βανάκια και μικρή πεζοπορία 40΄).

5η ημέρα: Αναχώρηση το πρωί στις 8:30 π.μ. με το σκάφος των διοργανωτών για το Πάνω Κουφονήσι. Από το λιμάνι περπάτημα (μία ώρα χωρίς στάσεις) στην ομαλή παραθαλάσσια διαδρομή Λίμνη – Πόρτα – Φοίνικας  – Φανός – Ιταλίδα (μπάνιο) – Πισίνα (βουτιά) – Πορί – Γάλα. Μεσημεριανό φαγητό στο Πορί και γύρω στις 4.00 μ.μ. μεταφορά με λάντζα στο λιμάνι του Κουφονησιού. Καφές και αναχώρηση στις 6:00 μ.μ. για την Σχοινούσα.

Τη Δευτέρα στις 10:20 π.μ. αναχώρηση από τη Σχοινούσα. Άφιξη στην Νάξο και βόλτα στην Χώρα και στο μεσαιωνικό Κάστρο του Μάρκου Σανούδου. Μπάνιο και φαγητό στην παραλία του Άη Γιώργη και στις 6:00 μ.μ. αναχώρηση για τον Πειραιά με άφιξη στις 11:30 μ.μ.

Η τιμή των 285 ευρώ καλύπτει τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε αριθμημένα καθίσματα, τις έξι διανυκτερεύσεις με πρωινό στην Χώρα της Σχοινούσας, όλες τις οδικές μετακινήσεις στα νησιά, τις τρεις ημερήσιες θαλασσινές διαδρομές με το μεσημεριανό φαγητό στην Κέρο καθώς και τον τοπικό χάρτη.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 210-6080477 και 6974931477 και email: zarkost11@gmail.com.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

(Visited 54 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*