Σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες ο Γιώργος Χατζημάρκος για τις ημέρες του Πάσχα

admin
15/04/2015 10:11
 
 
 

Τη Νάξο, την Ηρακλειά, τη Σχοινούσα και τα Κουφονήσια επισκέφθηκε τις ημέρες του Πάσχα ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Πιο συγκεκριμένα, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου ο κ. Χατζημάρκος παρακολούθησε την Αναστάσιμη ακολουθία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ.κ. Καλλινίκου, ενώ την Κυριακή του Πάσχα, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη, τον αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού και έπαρχο Νάξου κ. Μαργαρίτη και τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Μπρίγγο, περιόδευσε σε χωριά της ορεινής Νάξου.

 

Επίσκεψη στις Μικρές Κυκλάδες

Ο κ. Χατζημάρκος συνέχισε την περιοδεία του σε Ηρακλειά, Σχοινούσα και Κουφονήσια, όπου είχε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, επισκέφθηκε τα εκτελούμενα έργα και συζήτησε για όλα τα θέματα που κάθε νησί ιεραρχεί στις προτεραιότητές του.

 

Στην Ηρακλειά είχε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Γαβαλά και τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Πέτρο Γαβαλά, στη Σχοινούσα με την αντιδήμαρχο κ. Νικολέτα Σίμου και τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Σιγάλα και στα Κουφονήσια με τον αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Φωστιέρη και τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Αντώνη Κωβαίο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Έπαρχος Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων Γιάννης Μαργαρίτης σημειώνει μεταξύ άλλων ότι, “ο Περιφερειάρχης έκανε σαφές ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει ζητήσει να ισχύσει ειδικός άξονας στο επόμενο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 για τα πολύ μικρά νησιά. Να γίνει, δηλαδή, άρση των απαγορεύσεων του επόμενου χρηματοδοτικού πλαισίου ειδικά για τα μικρά νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δίνεται η δυνατότητα μέσα από αυτό τον άξονα να εκτελεστούν έργα στην Περιφέρεια (π.χ. οδικό δίκτυο), τα οποία δεν επιτρέπεται να υλοποιηθούν σε μεγάλα νησιά“.

Ο κ. Μαργαρίτης επισημαίνει ακόμη ότι ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου τόνισε πως: “Η καρδιά του Αιγαίου κτυπάει σε όλα αυτά τα δεκάδες μικρονήσια όπου η απόφαση να κατοικεί κάποιος συνιστά πράξη αυτοθυσίας. Σε αυτούς τους νησιώτες οφείλουμε όλοι οι Έλληνες να έχουμε στραμμένο το βλέμμα και την προσοχή μας και ως Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζουμε να το κάνουμε με αφοσίωση, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια που μας δίνει η σημερινή δημοσιονομική δυσπραγία“.

 

 

Σήμερα, Τετάρτη 15 Απριλίου, οι επισκέψεις συνεχίζονται σε χωριά της Νάξου. 

 

 

(Visited 43 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*