Η γιορτή του Ευαγγελισμού και η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Σχοινούσα (φώτος)

 
 
 

 

Με όλες τις τιμές και βαθιά κατάνυξη γιορτάστηκε στη Σχοινούσα ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου αλλά και εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου, στον παραδοσιακό και παλαιότερο οικισμό του νησιού, Μεσσαριά.

25h martiou sxoinousa 10

Όπως κάθε χρόνο, το πρωί της 25ης Μαρτίου τελέστηκε θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας με την παρουσία του ιερέα του χωριού, των αρχών του νησιού και πλήθους κόσμου.

25h martiou sxoinousa 1

 

Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας και αμέσως μετά η μαθητική παρέλαση…

25h martiou sxoinousa 5

Τα λιγοστά παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και Λυκείου της Σχοινούσας, με παραδοσιακές στολές και κρατώντας με καμάρι την ελληνική σημαία, παρέλασαν στα γραφικά δρομάκια του χωριού μπροστά από κατοίκους και επισκέπτες που είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και να καμαρώσουν τα παιδιά στην μαθητική παρέλαση.

25h martiou sxoinousa 12

Μόλις η παρέλαση ολοκληρώθηκε ακολούθησε γεύμα με παραδοσιακό μπακαλιάρο σκορδαλιά, πατατοσαλάτα κ.ά. και γλυκό (παραδοσιακός νηστίσιμος χαλβάς), που απόλαυσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, έξω από την εκκλησία, δίπλα στη φύση.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας το νησί τίμησε την 25η Μαρτίου με μια πολύ όμορφη εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν μαθητές και κάτοικοι της Σχοινούσας, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του νησιού.

Στην κατάμεστη αίθουσα ακούστηκαν απαγγελίες ποιημάτων, παίχτηκαν σκετς και θεατρικές παραστάσεις αφιερωμένα στην εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο τα έξοδα της οργάνωσης και της γιορτής του Ευαγγελισμού αναλαμβάνει μια οικογένεια, η οποία ορίζεται με κλήρωση.

25h martiou sxoinousa 15

25h martiou sxoinousa 2

25h martiou sxoinousa 3

25h martiou sxoinousa 4

25h martiou sxoinousa 6

25h martiou sxoinousa 7

25h martiou sxoinousa 8

25h martiou sxoinousa 9

25h martiou sxoinousa 11

25h martiou sxoinousa 13

(Visited 81 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*