Διάπλους 2017: Εκρηκτική υποδοχή στη Σχοινούσα

plefsi shinousa 1
admin
01/05/2017 19:05
 
 
 

Παρά την ελάχιστη απόσταση από την Ηρακλειά, τα φουσκωτά της +πλευσης φρόντισαν να μπουν στο λιμανάκι της Σχοινούσας με άψογο σχηματισμό και η υποδοχή ήταν… εκρηκτική!

Καπνογόνα και βαρελότα, χορός από νέες και νέους με παραδοσιακές φορεσιές, παραδοσιακά κεράσματα, κράτησαν στο λιμάνι τους εθελοντές για αρκετή ώρα, πριν αναχωρήσουν για την άμεση προετοιμασία των ιατρείων για την επόμενη ημέρα.

plefsi shinousa 2

Εμείς είδαμε ξανά όλα τα γνώριμα πρόσωπα που κάθε χρόνο μας δίνουν το πιο όμορφο χαμόγελο, οι κάτοικοι της Σχοινούσας όμως είδαν για πρώτη φορά από κοντά δύο ανθρώπους που μέχρι σήμερα είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν μόνο από την οθόνη: τον χρυσό ολυμπιονίκη, παγκόσμιο πρωταθλητή και πρωταθλητή Ευρώπης στους κρίκους Λευτέρη Πετρούνια, μαζί με την κάτοχο πολλών χρυσών στα παγκόσμια κύπελλα, σε δοκό και ασύμμετρους ζυγούς, αλλά και με παρουσία σε τρεις Ολυμπιάδες, Βασιλική Μιλλούση.

plefsi shinousa 5

Και στη Σχοινούσα, οι δύο πρωταθλητές μίλησαν στα παιδιά και τους άλλους κατοίκους του νησιού για τον αθλητισμό, την αξία της σκληρής δουλειάς και το κόστος που απαιτεί η κατάκτηση της κορυφής, διδάσκοντας με την παρουσία τους την αξία του αθλητισμού στη διαμόρφωση του ατόμου.

Στη συνέχεια, μοίρασαν αυτόγραφα και μπλούζες στα παιδιά, φωτογραφήθηκαν μαζί τους και… δεν ετοιμάστηκαν να επιστρέψουν, όπως προέβλεπε το αρχικό πρόγραμμα. Τα μικρά, απομονωμένα μας νησιά τους κέρδισαν τόσο πολύ με τους ανθρώπους και τις εικόνες τους, ώστε παρέμειναν μία ακόμη ημέρα, για να βρεθούν στο γλέντι που διοργάνωσαν το βράδυ οι αρχές του νησιού, με ζωντανή μουσική, χορό και φαγητό για όλους τους ανθρώπους της +πλευσης και τους φίλους τους.

plefsi shinousa 6

Γεμάτοι με τα χαμόγελα, τη φιλοξενία και τις μουσικές της Σχοινούσας, όλοι ήταν πλέον έτοιμοι για να ανταποδώσουν με όλη την γκάμα των ιατρικών υπηρεσιών, της προσφοράς έργων και πολιτιστικών εκδηλώσεων της +πλευσης, την επόμενη ημέρα.

plefsi shinousa 3

plefsi shinousa 4

plefsi shinousa 7

plefsi shinousa 8

plefsi shinousa 9

(Visited 48 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*