Κουφονήσια: Με λαμπρότητα η γιορτή του Αγίου Γεωργίου (φώτος)

ai Giorgis aphanisia 1
admin
23/04/2017 18:04
 
 
 

Παραδοσιακά όπως πάντα και με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε την Κυριακή 23 Απριλίου ο πολιούχος Άγιος του Κουφονησίου, Γεώργιος.

Το νησί για ακόμα μια χρονιά φόρεσε τα γιορτινά του και υποδέχτηκε τους επισκέπτες από τη Νάξο και τα γύρω μικρά νησιά κυρίως, που βρέθηκαν στο νησί και μαζί με τους κατοίκους γιόρτασαν τον Άι Γιώργη.

ai Giorgis aphanisia 2

Μετά τη λειτουργία την οποία παρακολούθησαν με κατάνυξη ντόπιοι και επισκέπτες, έγινε η περιφορά της εικόνας. Ο “Πανηγυράς”, ένας νησιώτης ταγμένος στον Άγιο Γεώργιο έκανε το γύρο του νησιού, κρατώντας την Ιερή εικόνα στα χέρια του, ακολουθούσε ο στολισμένος με άνθη επιτάφιος με τα λείψανα του Αγίου, που ήταν δεμένος με λευκές κορδέλες που κρατούσαν κοπέλες του νησιού με παραδοσιακές στολές.

ai Giorgis aphanisia 10

Πιο πίσω και άλλοι νησιώτες με εικόνες στα χέρια και το πλήθος του κόσμου που συνόδευαν τη λιτανεία από την ξηρά…
Στην “πομπή” συμμετείχαν και όλα τα καΐκια του νησιού, που συνόδεψαν την τελετή παραπλέοντας κοντά στην ακτή με αναμμένες φωτοβολίδες δημιουργώντας μια εντυπωσιακή εικόνα και γιορτινή ατμόσφαιρα…

ai Giorgis aphanisia 3

Παρόντες μεταξύ άλλων στις εκδηλώσεις ο βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, ο αντιπεριφερειάρχης και έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του νησιού Αντώνης Κωβαίος και εκπρόσωποι φορέων.

Η πομπή κατέληξε στο χωριό, όπου εκεί ήταν ήδη “στημένο” το παραδοσιακό γλέντι της ημέρας!!

Στον κόσμο που βρίσκεται στο νησί τη μέρα του Αγίου Γεωργίου, προσφέρεται πεντανόστιμο φαγητό, που έχουν φτιάξει οι Κουφονησιώτισσες – μοσχάρι βραστό, κοκκινιστό με πατάτες (πατατάτο), πατσάς- και φυσικά άφθονο κρασί.

Το βράδυ, το γλέντι συνεχίζεται στις ταβέρνες του νησιού…

ai Giorgis aphanisia 7

ai Giorgis aphanisia 5

ai Giorgis aphanisia 6

ai Giorgis aphanisia 8

ai Giorgis aphanisia 9

ai Giorgis aphanisia 4

(Visited 92 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*