Γιώργος Λεονταρίτης: «Επίγειος παράδεισος οι Μικρές Κυκλάδες»

leontaritis mikres kyklades 1
admin
14/09/2016 13:58
 
 
 

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στις Μικρές Κυκλάδες (Κουφονήσι, Σχοινούσα, Ηρακλειά και Δονούσα) του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Λεονταρίτη, ο οποίος είχε σειρά συναντήσεων με θεσμικούς παράγοντες, φορείς και κατοίκους του κάθε νησιού.
Όπως διαπιστώνει κανείς, τα θέματα που τέθηκαν, αφορούσαν κυρίως στη βελτίωση της καθημερινότητας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των μόνιμων κατοίκων (π.χ. οδικό δίκτυο, θέματα επάρκειας και διαχείρισης νερού κλπ.).

leontaritis mikres kyklades 2
Στο Κουφονήσι, ο αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κοινότητας (Κουφονησίου) Αντώνη Κωβαίο και τον αντιδήμαρχο (Κουφονησίου) Παναγιώτη Φωστιέρη, οι οποίοι έθεσαν ως βασική προτεραιότητα την επέκταση της υπάρχουσας μονάδας αφαλάτωσης κατά 600 κ.μ., καθώς και τη βελτίωση του οδικού δικτύου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, ο κ. Λεονταρίτης μαζί με τους τοπικούς παράγοντες επισκέφτηκε το νεοκατασκευασθέν Πολυδύναμο Ιατρείο, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια και θα παραδοθεί προς χρήση μέσα στον Οκτώβριο.
Στη Σχοινούσα, ο αντιπεριφερειάρχης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Κοινότητας Μιχάλη Σιγάλα και την αντιδήμαρχο της Σχοινούσας Νικολέτα Σίμου. Η ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου, η κατασκευή υδατοδεξαμενής και οι βελτιώσεις του σχολικού συγκροτήματος αποτέλεσαν τα κυρίαρχα θέματα της συνάντησης τους. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, ο κ. Λεονταρίτης παρέστη στη τελετή έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, θέλοντας να αναδείξει με την παρουσία του το ενδιαφέρον και την αγάπη της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου για τη μαθητιώσα νεολαία των Μικρών Κυκλάδων.

leontaritis mikres kyklades 3
Στην Ηρακλειά συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κοινότητας Πέτρο Γαβαλά, με τον οποίο συζήτησε το θέμα της διάνοιξης του δρόμου από το κεντρικό οδικό δίκτυο μέχρι το σπήλαιο του νησιού, καθώς και έργων βελτίωσης του υπόλοιπου οδικού δικτύου.
Τέλος, στη Δονούσα κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κοινότητας και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ.κ. Δημήτρη Πράσινο και Μιχάλη Πράσινο αντίστοιχα, συζήτησαν την υλοποίηση του έργου ύδρευσης του χωριού Καλοταρίτισσα, καθώς και την κατασκευή μιας σχολικής αίθουσας στο ήδη υπάρχον σχολικό συγκρότημα, προκειμένου να στεγαστεί το νηπιαγωγείο.
«Οι Μικρές Κυκλάδες αποτελούν έναν επίγειο παράδεισο στην καρδιά του Νοτίου Αιγαίου. Οφείλουμε όλοι να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν προκειμένου να βελτιώσουμε τις συνθήκες και την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους και τις υποδομές τους. Εμείς, ως Περιφέρεια, θα είμαστε καθημερινά στο πλευρό τους και θα προσπαθούμε να επιλύουμε τα προβλήματά τους, ακόμα και αυτά που δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητά μας» δήλωσε σχετικά ο κ. Λεονταρίτης.

(Visited 13 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*