“Η Σχοινούσσα που αγάπησα”

sxoinousa ekthesi
admin
28/07/2016 08:26
 
 
 
Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Η Σχοινούσσα που αγάπησα” του Αντώνη Κεραμιδά, θα πραγματοποιηθεί στη Σχοινούσσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων του συλλόγου Σχοινουσσιωτών “Πολιτιστικός Αύγουστος 2016”.

Η Έκθεση περιλαμβάνει δυο μέρη:
1. Την “φωτεινή Σχοινούσσα” η οποία θα παρουσιαστεί στην πλατεία Ντολλί Μωνουρί και 
2. Την “νυχτερινή Σχοινούσσα” η οποία θα παρουσιαστεί στον κλειστό χώρο του Πολιτιστικού κέντρου Συλλόγου Νέων Σχοινούσσας

Σχετικά με το περιεχόμενο των φωτογραφιών της έκθεσης:
 
Κατά τη διαμονή μου τα δυο τελευταία χρόνια στο νησί της Σχοινούσας, η φωτογραφική μου μηχανή αποτελούσε σταθερή συντροφιά προκειμένου να συλλάβω και να αναδείξω το μεγαλοπρεπές Κυκλαδίτικο φυσικό περιβάλλον αλλά και την καθημερινή ζωή στο νησί σε κάθε έκφανση της. 

“Μια φωτογραφία, μια ιστορία”
 
Η έκθεση, εκτός από τις 20 φωτογραφίες στο φως της ημέρας (δύσκολη πραγματικά επιλογή μέσα από εκατοντάδες), περιλαμβάνει και 20 φωτογραφίες μέσα από τις νυχτερινές μου περιπετειώδεις περιπλανήσεις σε κάθε γωνιά του νησιού. Ο μοναδικός έναστρος ‘Σχοινουσιώτικος” ουρανός αλλά και η μαγευτική Σελήνη αποτελούσαν πάντα όαση γαλήνης και αποζημίωναν για την κάθε νυχτερινή (πολλές φορές μέχρι τα ξημερώματα) κακουχία που συναντούσα προκειμένου να στήσω τον τρίποδα της φωτογραφικής μηχανής και να στρέψω τελικά τον φακό στον ουρανό.

“Σχοινούσα, ιερός & ανθρώπινος τόπος”
 
Η Σχοινούσσα, δεν είναι απλά ένας τόπος καλοκαιρινών διακοπών όπως τον αντιλαμβάνεται ο περισσότερος κόσμος. Είναι ένας ιερός τόπος όπως είναι η απέναντι ιερή Κέρος. Απλά, η Σχοινούσσα κατοικείται. Το νησί, αποτελεί το κατάλληλο “μέσο” προκειμένου να εναρμονιστεί ο άνθρωπος (για όποιον έχει την δύναμη της θέλησης) με την φύση, αλλά και να επιστρέψει στις ρίζες της αγνής καθημερινότητας έτσι όπως η αρχές της ανθρώπινης επαφής ορίζουν μέσα από αγαπητά και άδολα πρόσωπα του τόπου, που δεν ζητούν παρά το χαμόγελο και τον πραγματικό σου εαυτό . Όποιος και να ‘ναι αυτός…


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ
 
 
Ο Αντώνης Κεραμιδάς είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης (απ΄ όπου και κατάγεται) και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (Μ.Β.Α.) του πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα δύο τελευταία χρόνια εργάζεται ως εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής στο Γυμνάσιο Τ.Λ. Σχοινούσσας. Είναι ερασιτέχνης φωτογράφος με κλίση κυρίως στην αθλητική φωτογραφία.
 
(Visited 22 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*