Νίκος Μαϊτός προς δημοτική αρχή: “Καλύτερα να σωπαίνει κανείς απ΄ το να μιλά”

admin
08/04/2016 13:14
 
 
 

 

Σε σκληρή γλώσσα η απάντηση του επικεφαλής της “Νησιωτικής Πολιτείας Νίκου Μαϊτού, στα όσα αναφέρουν στις δυο διαδοχικές ανακοινώσεις τους ο αντιδήμαρχος Τοτόμης Πρωτονοτάριος και η δημοτική αρχή, για το θέμα των απευθείας αναθέσεων.

Ο Νίκος Μαϊτός αφού παρουσιάζει τις “απαραίτητες διευκρινίσεις σε σχέση με την ανακοίνωση-απολογία του δημάρχου” παραθέτει σειρά από ερωτήματα που σχετίζονται με τις απευθείας αναθέσεις του 2015 ζητώντας εξηγήσεις. Στην ίδια ανακοίνωση ο Νίκος Μαϊτός  σχολιάζει το “άδειασμα” στο δήμαρχο από τον Τοτόμη Πρωτονοτάριο και επιτίθεται στη δημοτική αρχή σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι: “Καλύτερα να σωπαίνει κανείς, από το να μιλά”.

Η πλήρης ανακοίνωση του Νίκου Μαϊτού: 

«Κρείττον του λαλείν το σιγάν» (Καλύτερα να σωπαίνει κανείς απ΄ το να μιλά)

Κατ΄ αρχήν και για λόγους αβρότητας θα πρέπει να ευχαριστήσουμε κι εμείς με τη σειρά μας τον Αντιδήμαρχο κ. Τοτόμη Πρωτονοτάριο που ανέλαβε εσχάτως να βγάλει τα κάρβουνα απ΄ τη φωτιά.

Το μόνο που δεν καταλάβαμε καλά από την ανακοίνωση του είναι, το τι τελικά είμαστε:

«Ψεύτες» που επικαλούμαστε «ανύπαρκτα» στοιχεία «τρομοκρατώντας» τη κοινωνία όπως μας αποκάλεσε ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην εκ των υστέρων ανακοίνωση του ή απλώς «αδαείς» όπως μας αποκαλεί ο κ. Αντιδήμαρχος που απλώς δεν ξέρουμε να ερμηνεύσουμε τα κατά τον Δήμαρχο ανύπαρκτα στοιχεία;

Η αλήθεια είναι ότι τέτοιο «άδειασμα» στον Δήμαρχο από τον Αντιδήμαρχο του, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε ούτε κι εμείς οι «τρομοκράτες». Τέτοιο «άδειασμα» που ανάγκασε τον Δήμαρχο να εκδώσει δική του ανακοίνωση για να στηρίξει όσα είχε πει στο Δημοτικό Συμβούλιο, «μαγειρεύοντας» σύνολα, γενικολογώντας και προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ο πανικός από την κατακραυγή της κοινής γνώμης ενίοτε είναι κακός σύμβουλος και οδηγεί σε τραγικά λάθη.

Απαραίτητες διευκρινίσεις σε σχέση με την ανακοίνωση – απολογία του Δημάρχου :

  • Εμείς δώσαμε τις απευθείας αναθέσεις όπως αυτές αναρτήθηκαν στο «Διαύγεια». Διευκρινίζουμε εδώ ότι μέσα σ΄ αυτές δεν περιλαμβάνονται τυχόν επιπλέον απευθείας αναθέσεις που αφορούν το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ και το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ. Τότε ο αριθμός και το ποσόν θα ήταν ακόμα μεγαλύτερος.   Στο νούμερο περιλαμβάνονται και κάποιες αναθέσεις από την Κοινωφελή Επιχείρηση   και τις Σχολικές Επιτροπές , τον απόλυτο έλεγχο των οποίων έχει   η Δημοτική Αρχή του κ. Μαργαρίτη και όχι ο Δήμαρχος της ….. Πάρου.
  • Εκτός ελαχίστων και ασήμαντων περιπτώσεων δεν έχουν προσκομισθεί στην Οικονομική Επιτροπή δεύτερες ή και τρίτες προσφορές για τις απευθείας αναθέσεις, γεγονός που έχει αναγκάσει τον επικεφαλής των «ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» όπως ο ίδιος πολλάκις έχει αναφέρει, να αρνείται συστηματικά την θετική ψήφο του. Εκτός κι αν προσκομίζονται …. εκ των υστέρων.
  • Οι διπλοεγγραφές έχουν ήδη αφαιρεθεί από το σύνολο που προέκυψε. Σχετική και η φωτογραφία που δημοσίευσαν τα ΜΜΕ από την τελευταία σελίδα του καταλόγου.

Μας ρωτάει ο κ. Δήμαρχος ρητορικά που ακριβώς παρανομεί. Απλά θα θυμίσουμε ότι το «νόμιμο και το ηθικό» είναι θεωρία του πολιτικού του χώρου  και δεν εκφράζει κανέναν δημοκρατικό και αξιοπρεπή πολίτη. Μια ματιά στη κατάληξη του εμπνευστή της θεωρίας θα τον πείσει.

Και επειδή εμείς ως «αδαείς» ή και ως «ψεύτες» δεν μπορούμε να εξηγήσουμε στο δημότη που πληρώνει, τα απλά μαθηματικά του κ. Αντιδημάρχου (θα επανέλθουμε σύντομα σ΄ αυτά), αλλά και τα νούμερα του Δημάρχου, ας εξηγήσουν εκείνοι μερικά μόνο και ενδεικτικά  παραδείγματα όπως τα παρακάτω:

  • Πως είναι δυνατόν η επισκευή κάθε κάδου να στοιχίζει 460,00 ευρώ ενώ η αγορά ενός καινούργιου από την ίδια Δημοτική Αρχή 322,00 ευρώ;
  • Άραγε η «Κατασκευή πέργκολας στο νηπιαγωγείο Φιλωτίου» με την «Κατασκευή πέργκολας Δημαρχιακού κτιρίου Χαλκείου» και την «Κατασκευή ξύλινης πέργκολας στη θέση Γέφυρα Δ.Κ. Φιλωτίου» δεν είναι «ομοειδή» έργα; Προς τι η κατάτμηση και η απευθείας ανάθεση σε 3 διαφορετικούς εργολάβους αντί για την προκήρυξη ενός ανοιχτού διαγωνισμού για το σύνολο του έργου;
  • Πως εξηγεί το γεγονός ότι   προμηθευτής που έχει επιλεγεί με πρόχειρο διαγωνισμό για προμήθεια συγκεκριμένων ειδών  για ένα χρόνο αξίας περίπου 30.000,00 ( με την εκκωφαντική μάλιστα έκπτωση του 5{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} ), στη συνέχεια του   ανατίθενται απευθείας και πέντε (5)   διαφορετικές προμήθειες 2.500,00 ευρώ στο ίδιο έτος και για «ομοειδή» αγαθά, ενώ στους λοιπούς   τρείς ( 3) «ομοειδείς» ανταγωνιστές του ανατίθενται συνολικά άλλες έξι (6), ( από δύο έκαστος ) φυσικά μηδαμινής αξίας ( 99,20 ευρώ, 561,00 ευρώ, κ.ο.κ) ;   Αυτή είναι η αντίληψη της δικαιοσύνης και της ισοπολιτείας των επαγγελματιών του Δήμου ; Αναρωτιούνται άραγε γιατί έχουν ξεσηκωθεί οι επαγγελματίες του νησιού μας που νοιώθουν ότι αδικούνται κατάφωρα ;
  • Πως γίνονται δεκτές από το Δήμο προσφορές εργολάβου που όταν έχει ανταγωνιστές στους διαγωνισμούς παρέχει εκπτώσεις της τάξης του 35{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} και όταν είναι μόνος του της τάξης του 1{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} και του 2{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} ; Οι «εμβριθείς» διαχειριστές των δημοτικών οικονομικών δεν «ενημερώθηκαν» ποτέ για τη δυνατότητα κήρυξης ενός διαγωνισμού ως άγονου καθώς και για τις προβλέψεις της 9/2015 Κατευθυντήριας Οδηγίας ;

Αυτά τα ολίγα και …ανώδυνα προς το παρόν.

Και ένα σχόλιο στις αναφορές του Προέδρου της Δονούσας :

Κύριε Πρόεδρε :

Με απευθείας ανάθεση δόθηκε εργολαβία σε νησί των Μικρών Κυκλάδων ύψους 15.000,00 με σκοπό την   «Παρακολούθηση λειτουργίας αντλιοστασίων ύδρευσης» (!!!!) για ένα χρόνο. Εδώ και χρόνια έχουν ανακαλυφθεί και ήδη λειτουργούν σε άλλα αντλιοστάσια του Δήμου μας αυτόματοι μετρητές στάθμης με φλοτέρ στις δεξαμενές με άμεση μάλιστα παρακολούθηση από τους Η/Υ στο Δημαρχείο. Το κόστος τους είναι περίπου το 1/3 της εργολαβίας και για μία φορά και όχι φυσικά κατ΄ έτος. Την ίδια στιγμή παραπονείστε και χαρακτηρίζετε αστείο το ποσό των 2.100,00 ευρώ για την ετήσια   συντήρηση του δικτύου ύδρευσης του νησιού σας. Τι δεν καταλαβαίνετε κ. Πρόεδρε και ποιος εν τέλει κάνει κακό στις Μικρές Κυκλάδες ; Αυτοί που παλεύουν για την εξοικονόμηση πόρων προς όφελος και των νησιών σας ή αυτοί που επενδύουν σε άλλες πολιτικές με εμφανή πολιτικό στόχο ; Αν σας καλύπτουν αυτές οι λογικές, τότε ορθώς μεταπηδήσατε στη παράταξη του Δημάρχου.

(Visited 14 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*