Νίκος Μαϊτός: Ο “ανεφάρμοστος” προϋπολογισμός και οι απευθείας αναθέσεις (VIDEO)

admin
03/04/2016 16:08
 
 
 
 
Σκληρή κριτική στον προϋπολογισμό που κατέθεσε και ψήφισε η δημοτική αρχή, άσκησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Νίκος Μαϊτός. Ο κ. Μαϊτός στην τοποθέτηση του στο δημοτικό συμβούλιο, σύγκρινε τον προϋπολογισμό του 2015 με αυτόν του 2016 σημειώνοντας ότι δεν αλλάζει τίποτα στην ουσία του, κάτι που τον καθιστά ανεφάρμοστο.
Ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός δεν δίνει καμία προοπτική σε κανένα μεγάλο έργο το οποίο είναι εκτός χρηματοδοτικού προγράμματος. Για τον περυσινό προϋπολογισμό είχαμε πει ότι είναι ανεφάρμοστος κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε. Το γεγονός ότι είχαμε ένα ανεφάρμοστο προϋπολογισμό σε σχέση με πέρυσι, το αποδεικνύουν και οι 24 διαφορετικές θεματικές αναμορφώσεις τις οποίες επιχειρήσατε. Τι σημαίνει αυτό; Πως φτιάξατε ένα “πράγμα” στο οποίο δεν πιστεύατε ούτε κι εσείς οι ίδιοι, απλά και μόνο επειδή είστε υποχρεωμένοι από το νόμο. Μάλλον δεν γνωρίζετε ότι ο προϋπολογισμός αποτελεί το ιερό ευαγγέλιο μιας δημοτικής αρχής κι ενός δήμου για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά και προγραμματισμένα” σημείωσε.
 
Ο κ. Μαϊτός σχολίασε επίσης ότι η δημοτική αρχή καταρτίζει προϋπολογισμό εδώ και 6 χρόνια και θα έπρεπε να είναι άμεσα υλοποιήσιμος και συμβατός με την πραγματικότητα.
Μας δίνει λοιπόν το δικαίωμα να σκεφτούμε ότι και φέτος θα αντιμετωπιστεί η οικονομική διαχείριση του δήμου με τον τρόπο που ακριβώς έγινε και πέρυσι, κάτι που μας ανάγκασε να του ασκήσουμε σκληρή κριτική και να υπάρξουν έντονες αντιπαραθέσεις“.
Ο επικεφαλής της “Νησιωτικής Πολιτείας” ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο θέμα των απευθείας αναθέσεων που έκανε η δημοτική αρχή την προηγούμενη χρονιά, παρουσιάζοντας μάλιστα και τα ανάλογα στοιχεία. 
 
κ. Δήμαρχε δεν ξέρω εάν έχετε ή όχι τα στατιστικά στοιχεία του δήμου σε επίπεδο διοικητικών πράξεων αλλά σας ενημερώνω ότι το 2015 υπογράψατε συνολικά 311 απευθείας αναθέσεις συνολικού ύψους 1.578.990 ευρώ. Σας ενημερώνω ότι γνωρίζετε καλά τον τρόπο τον οποίο λειτουργούν οι απευθείας αναθέσεις. Μηδέν εκπτώσεις. Σας ενημερώνω ότι προκηρύξατε πρόχειρους διαγωνισμούς συνολικού ύψους 783.673 ευρώ. Παρακολουθώντας λοιπόν αυτούς τους πρόχειρους διαγωνισμούς που υπογράψατε βλέπω ότι οι σημαντικότερες εκπτώσεις που πήρατε είναι από εταιρείες που είναι εκτός Νάξου. Στους άλλους πρόχειρους διαγωνισμούς οι εκπτώσεις είναι από 0-2{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} “. 
Λίγο αργότερα ο δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης επιτέθηκε στον επικεφαλής της “Νησιωτικής Πολιτείας” ζητώντας του τα στοιχεία.
Καταθέστε τα στοιχεία, αλλιώς ψεύδεστε” σημείωσε ο κ. Μαργαρίτης και ο Νίκος Μαϊτός, αποδεικνύοντας του λόγου το αληθές, κατέθεσε στο προεδρείο όλα τα έγγραφα… χωρίς όμως περαιτέρω σχολιασμό από την πλευρά της δημοτικής αρχής. 

Δείτε την τοποθέτηση του Νίκου Μαϊτού:

{youtube}Z4MO_twflXE{/youtube}

(Visited 21 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*