Ένας Ναξιώτης chef στην UNESCO (ηχητικό)

admin
24/02/2016 20:12
 
 
 

 

Ο πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Ιωάννης Μαρωνίτης και ο Στέλιος Κορρές δίνουν τα χέρια

Με ένα νέο και αξιόλογο μέλος ενισχύθηκε η Διεύθυνση Διατροφολογίας και Παραδοσιακών προϊόντων του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Πρόκειται για τον αρχιμάγειρα και Γενικό Γραμματέα Εμπορικού Συλλόγου Νάξου Στέλιο Κορρέ, ο οποίος ήταν πολλάκις στο πλευρό του Ομίλου και έχει ποικιλοτρόπως στηρίξει το πολιτιστικό αλλά και κοινωνικό του έργο.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων Ιωάννης Μαρωνίτης υποδέχθηκε με χαρά τον κ. Κορρέ στα γραφεία του Ομίλου, ενώ στη συνέχεια τον ξενάγησε στις Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος και καθημερινά αγκαλιάζουν χιλιάδες άπορους συμπολίτες μας.

Ωστόσο, στο πλαίσιο της νέας αυτής συνεργασίας ο Στέλιος Κορρές πρότεινε τη διοργάνωση σεμιναρίων Διατροφολογίας (διατήρηση, αξιοποίηση, ασφάλεια, ποιότητα, ανακύκλωση τροφίμων)  ανά τακτά χρονικά διαστήματα για τους εργαζόμενους, τα μέλη αλλά και τους ωφελούμενους των Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας. Επιπλέον, η διατροφή των ωφελούμενων στις Δομές να περιλαμβάνει στοιχεία της Ναξιώτικης κουζίνας και τέλος, το να καλύπτει με τη συμμετοχή του, προγράμματα Διεθνών ανταλλαγών του Ομίλου στον Τομέα της Διατροφολογίας.


Ο πρόεδρος του Ομίλου για την UNESKO Ιωάννης Μαρωνίτης σε δηλώσεις του στο naxostimes.gr εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συνεργασία με το Ναξιώτη chef, για τον οποίο μίλησε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια. 
Είναι ταλέντο, πολύ σημαντικός άνθρωπος… έχει δύναμη ψυχής και αξιοπρέπεια και προσπαθεί με κάθε τρόπο να βοηθάει τον τόπο του, τη Νάξο. Ο Στέλιος Κορρές ανήκει πλέον στο επιτελείο της διεύθυνσης διατροφολογίας του ομίλου και θα προσθέσει άρωμα και χρώμα από τη Νάξο. Θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών… Θα δημιουργήσει αρκετά σεμινάρια τεχνολογίας τροφίμων, αξιοποίηση γεύσεων, παραδοσιακά προϊόντα μέσα από το διατροφολόγιο της Νάξου… Επίσης μεταξύ άλλων θα συμμετέχει και στις δράσεις για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα” σημείωσε.
Η επίσημη ανακήρυξη του Στέλιου Κορρέ στη διεύθυνση διατροφολογίας θα γίνει σε ειδική εκδήλωση στις 18 Μαρτίου όπου θα του απονεμηθεί και χρυσή πλακέτα. “Την Τρίτη, ο κ. Κορρές πήρε το πρώτο του μετάλλιο από τον Όμιλο” σημείωσε ο κ. Μαρωνίτης.


Ο chef Στέλιος Κορρές δήλωσε στο naxostimes.gr ιδιαίτερα συγκινημένος για την τιμή που του έγινε από τον Όμιλο της UNESCO και σημείωσε ότι θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να σταθεί αντάξιος του Ομίλου και των αρμοδιοτήτων που του δόθηκαν, με παράλληλο στόχο να αναδείξει, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, τα τοπικά προϊόντα και τη γαστρονομία της Νάξου.
Ακούστε τις δηλώσεις του προέδρου του Ομίλου για την UNESKO Ιωάννη Μαρωνίτη:

{youtube}ZkdZ8yn-iME{/youtube}

(Visited 39 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*