Νάξος: Στο στάδιο της δημοπράτησης δύο έργα ύδρευσης-αποχέτευσης ύψους 2,7 εκ. €

Newsroom
05/03/2021 12:39
 
 
 

 

Στο στάδιο της δημοπράτησης, μετά και την έγκριση των διαδικασιών χρηματοδότησής τους, βρίσκονται δύο έργα (ύψους 2, 7 εκ. ευρώ), τα οποία αναμένεται να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην εξοικονόμηση υδάτινων πόρων, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Πρόκειται για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς ακαθάρτων των Κοινοτήτων Βίβλου και Σαγκρίου (προϋπολογισμού 1.960.000€) και για την κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού και αντλιοστασίων στις Κοινότητες Δαμαριώνα, Φιλωτίου και Χαλκείου, καθώς και ανόρυξη γεωτρήσεων (με προϋπολογισμό 788.000€).

Σύμφωνα με τον τρόπο επιχορήγησης των έργων που εντάσσονται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και συνομολογείται με δανειακή σύμβαση μεταξύ του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η αποπληρωμή του γίνεται αποκλειστικά από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών, χωρίς οικονομική επιβάρυνση του Δήμου.

(φωτό: αρχείου)

(Visited 360 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*