Νάξος: Σύγκληση δημοτικού συμβουλίου για την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στους κατοίκους της Τήνου ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Άκης Αξαόπουλος
03/03/2021 13:55
 
 
 

 

Τη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στους «διωκόμενους κατοίκους της Τήνου» κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων».

Όπως αναφέρει η «Λαϊκή Συσπείρωση» μπορεί η δίκη των 36 κατοίκων να αναβλήθηκε αλλά «παραμένουν οι διώξεις εναντίον τους σε αναμονή ορισμού νέας δικάσιμου».

«Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη όλοι οι τοπικοί φορείς να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους κατοίκους της Τήνου» επισημαίνει.

Αναλυτικά το αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων»:

Με ΜΑΤ , βία, συλλήψεις και καταστολή επιχείρησε το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση να επιβάλει την εγκατάσταση των βιομηχανικών ανεμογεννητριών στη Τήνο, ανοίγοντας δρόμους για τους επενδυτές στη «πράσινη» ανάπτυξη , παρά την καθολική αντίθεση των κατοίκων του νησιού.

Εδώ και ένα χρόνο συνεχίζονται οι διώξεις του Τηνιακού λαού , επειδή αγωνίστηκε ν’ αποτρέψει τη καταστροφή του τόπου του.

Μπορεί η προχθεσινή προγραμματισμένη δίκη, των 36 κατοίκων της Τήνου που οδηγήθηκαν στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σύρου για να δικαστούν ως υπαίτιοι «παράνομης βίας από κοινού» και «απείθειας από κοινού» αδικήματα τα οποία υποτίθεται ότι διέπραξαν την 20ή Μαΐου 2020, να αναβλήθηκε, αλλά παραμένουν οι διώξεις εναντίον τους σε αναμονή ορισμού νέας δικάσιμου.

Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη όλοι οι τοπικοί φορείς να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους κατοίκους της Τήνου.

Ζητάμε την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να εκδοθεί ψήφισμα συμπαράστασης, να ασκηθεί και με αυτόν τον τρόπο πίεση, για να αποσυρθούν οι άδικες κατηγορίες και οι διώξεις των αγωνιζόμενων κατοίκων της Τήνου.

(Visited 98 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*