Νάξος: Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για αποφάσεις δανεισμού από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Newsroom
02/03/2021 16:11
 
 
 

 

Έκτακτη – κατεπείγουσα συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων δια περιφοράς μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ή τηλεομοιοτυπίας (fax).

Στη συνεδρίαση θα αποφασιστεί η λήψη (δύο) δανείων ύψους συνολικά 2.748.000 ευρώ, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων, για την εκτέλεση έργων που αφορούν την ανόρυξη υδρευτικών γεωτρήσεων, αντλιοστάσια και αγωγοί μεταφοράς νερού καθώς και τον αγωγό μεταφοράς ακαθάρτων Τ.Κ. Σαγκρίου – Βίβλου.

Να σημειωθεί ότι τα θέματα έχουν ήδη συζητηθεί στην Οικονομική Επιτροπή και ομόφωνα έχει εγκριθεί η σύναψη των συμβάσεων των επενδυτικών δανείων.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Μαρτίου με ώρα έναρξης την 11:00 π.μ. και ώρα λήξης την 13:00 μ.μ. με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Λήψη απόφασης για τη λήψη επενδυτικού τοκοχρεωλυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για την εκτέλεση του έργου: «Ανόρυξη υδρευτικών γεωτρήσεων, αντλιοστάσια και αγωγοί μεταφοράς νερού Τ.Κ. Δαμαριώνα-Τ.Κ. Φιλωτίου και εξωτερικός αγωγός ύδρευσης και αντλιοστάσιο δεξαμενής Κεραμίου Τ.Κ. Χαλκείου» (Υπ’ αρ. 49/2021 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής).

2. Λήψη απόφασης για τη λήψη επενδυτικού τοκοχρεωλυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για την εκτέλεση του έργου: «Αγωγός μεταφοράς ακαθάρτων Τ.Κ. Σαγκρίου – Βίβλου» (Υπ’ αρ. 50/2021 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής). Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φώτιος Ι. Μαυρομμάτης Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών που απαιτούνται για τη σύναψη δανείου για τα εν θέματι έργα, των οποίων η υλοποίηση είναι ζωτικής σημασίας για το Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Να σημειωθεί ότι ο δανεισμός για το έργο του πρώτου θέματος είναι ύψους 788.000 ευρώ και του δεύτερου θέματος 1.960.000 ευρώ.

Όπως σημειώνει στην πρόσκληση συνεδρίασης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης, η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών που απαιτούνται για τη σύναψη δανείου για τα εν θέματι έργα, των οποίων η υλοποίηση είναι ζωτικής σημασίας για το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

(Visited 223 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*