Κορωνοϊός: Συναγερμός στο Φιλώτι Νάξου – Τα rapid test έδειξαν έξαρση κρουσμάτων

Φιλώτι Νάξου
Newsroom
22/02/2021 23:32
 
 
 

 

Συναγερμός έχει σημάνει στο Φιλώτι της Νάξου όπου μετά από ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα σε κατοίκους του χωριού αρκετοί ήταν θετικοί στον κορωνοϊό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πραγματοποιήθηκαν 156 έλεγχοι, 11 από τους οποίους ήταν θετικοί.

Γεγονός είναι, ότι ο παραπάνω αριθμός είναι αρκετά υψηλός και οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω έξαρση.

Σε επικοινωνίες τους με το naxostimes.gr πολίτες από το Φιλώτι ζητούν να ενημερωθούν άμεσα και υπεύθυνα από τους αρμόδιους (κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί) σχετικά με τα τεστ και τα κρούσματα στο Φιλώτι, ώστε να γνωρίζουν τι γίνεται στο χωριό τους και να λάβουν τα μέτρα τους.

Επίσης ζητούν να πραγματοποιηθούν περισσότερα τεστ τις επόμενες ημέρες.

Ένα θετικό που φοιτά στο εσπερινό ΓΕΛ Νάξου

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα “θετικά” που ανιχνεύτηκαν στο Φιλώτι φοιτά στο εσπερινό ΓΕΛ Νάξου. Αμέσως κινητοποιήθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλίας Ορφανός και προχώρησε σε απολύμανση των χώρων του σχολείου.

*Σχόλιο της Κατερίνας Μουστάκη από το Φιλώτι για το θέμα:

Όταν περίπου το 7,5% των τέστ που γίνονται σε ένα χωριό βγει θετικό υπάρχει μεγάλη διασπορά. Σε ένα χωριό που μέχρι πριν δύο μέρες και εδώ και ένα χρόνο που άρχισε η πανδημία είχε μηδέν κρούσματα. Πρέπει να υπάρξει άμεση και επίσημη ενημέρωση. Να γνωρίζουμε αν αυτό το ποσοστό αφορά μόνο αυτό το χωριό η αν έκαναν τεστ και από τριγύρω χωριά. Καλό θα είναι άμεσα να υπάρχει ενημέρωση για το επίσημο νούμερο των κρουσματων και καθοδήγηση των κατοίκων για την επόμενη μέρα π.χ επανάληψη τεστ, καινούργια μέρα διεξαγωγής τεστ, ιχνηλάτηση επαφών ίσως κάποια έξτρα μέτρα προστασίας οπως απολύμανση η κλείσιμο σχολείων που υπάρχουν κρούσματα. Τα άτομα που βγήκαν θετικά σίγουρα δεν το ήθελαν και πρέπει να τα σταματήσουν τα κακόβουλα σχόλια, αύριο μπορεί να είμαστε εμείς η κάποιος δικός μας άνθρωπος. Καλή δύναμη και ατομική ευθύνη.

 

(Visited 3.846 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*