Νάξος: Οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Βίβλου δείχνουν το δρόμο για τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων

Newsroom
18/02/2021 11:41
  •  
  •  
  •  

 

Λειτουργώντας ως φορείς αλλαγής, μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Βίβλου ανέλαβαν δράση, για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των ενηλίκων.

Μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Βίβλου είχαν την ευκαιρία να βγουν από την αίθουσα διδασκαλίας, να περπατήσουν στους δρόμους και τα σοκάκια του χωριού της Βίβλου, να καταγράψουν συμπεριφορές και πρακτικές των κατοίκων και των περαστικών, να εντοπίσουν το πρόβλημα στη διαχείριση των απορριμμάτων, να προβληματιστούν, να αναζητήσουν και να προτείνουν λύσεις.

Παράλληλα, τα παιδιά, υπό την καθοδήγηση του Διευθυντή του Σχολείου Χρήστου Σκάρκου, εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν προωθητικά μηνύματα για την ανακύκλωση και τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων, έκλεισαν τα καπάκια των κάδων, κόλλησαν σε αυτούς τα ενημερωτικά αυτοκόλλητα και μοίρασαν σε κάθε σπίτι και κάθε περαστικό ενημερωτικά έντυπα για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Στο πλευρό των μαθητών ήταν και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βίβλου Σπύρος Σκάρκος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Σιδερής και ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκος Βαθρακοκοίλης.

Στόχος του εγχειρήματος είναι η ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων, αποσκοπώντας στην αλλαγή της περιβαλλοντικής νοοτροπίας, την πρόληψη και αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών ζητημάτων και την προώθηση των αρχών και πρακτικών της αειφορίας.

Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο «Environmental Storytelling for Sustainable Development” και ακρωνύμιο EnvStories, το οποίο υλοποιήθηκε υπό την ευθύνη της Καθηγήτριας του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ Νίκης Ευελπίδου.

Τα παιδιά και οι συμμετέχοντες στη δράση καλούν όλους τους δημότες και ιδιαίτερα τους γονείς να στηρίξουν την προσπάθεια, ανακυκλώνοντας και κλείνοντας τα καπάκια των κάδων!

Φωτογραφίες, Μ. Λυκουρόπουλος | Από την εκπαιδευτική δράση των μαθητών/τριων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα

(Visited 171 times, 1 visits today)