VIDEO: «Τα κλειδιά της εστίασης» παραδόθηκαν και στη Νάξο – «Κραυγή» αγωνίας από τους επαγγελματίες του κλάδου (φώτος)

Τα κλειδιά της εστίασης
Άκης Αξαόπουλος
11/02/2021 00:44
 
 
 

 

Απογοητευμένοι από τα ελλιπή και τα μη στοχευμένα μέτρα στήριξης, κυρίως όμως με έκδηλη αγωνία για την επόμενη μέρα – εάν αυτή υπάρξει – προσήλθαν σήμερα οι επαγγελματίες της Νάξου στην κινητοποίηση της ΠΟΕΣΕ «Τα κλειδιά της εστίασης».

Τα κλειδιά της εστίασης

Το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» συμμετείχε δυναμικά σε αυτήν την πανελλαδική δράση της ΠΟΕΣΕ, στόχος της οποίας ήταν να γίνει ευρύτερα γνωστό πως η εστίαση αργοπεθαίνει και πως όσοι δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο κλάδο βλέπουν τους κόπους και τις θυσίες τους να «βουλιάζουν» στον ωκεανό της αδιαφορίας, των οικονομικών (ανεξόφλητων) υποχρεώσεων και της φτωχοποίησης.

«Κύμα» συμπαράστασης

Στο πλευρό των επαγγελματιών μεταξύ άλλων βρέθηκε και ο Έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης και άλλοι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και φορέων του νησιού εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στα αιτήματα των επαγγελματιών της εστίασης.

Τα κλειδιά της εστίασης

Τα κλειδιά τους παρέδωσαν δεκάδες επιχειρηματίες ενώ πολλοί ακόμα επιχειρηματίες άλλων κλάδων (ξενοδόχοι, εμποροεπαγγελματίες κ.ά.) αλλά και πολίτες υπέγραψαν τη συμπαράσταση τους στους διαμαρτυρόμενους του κλάδου της εστίασης.

Τα κλειδιά της εστίασης

Ανάμεσα στα αιτήματα των επιχειρηματιών εστίασης, είναι η απαλλαγή στο 100% από τις ασφαλιστικές εισφορές, η μείωση του ΦΠΑ στο 6%, απαλλαγή 100% από τα ενοίκια τους επόμενους δύο μήνες που οι επιχειρήσεις θα είναι ανοιχτές και 40% μείωση των ενοικίων μέχρι το τέλος του 2021, απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας για τους μήνες που οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές, κούρεμα όλων των υποχρεώσεων κατά την διάρκεια της πανδημίας κατά 50% για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και αποπληρωμή του υπολοίπου σε 120 δόσεις.

Τα κλειδιά της εστίασης

Η επόμενη μέρα είναι πολύ δύσκολη, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σωματείου Γιάννη Μαγγιώρο και τον Περιφερειάρχη ΠΟΕΣΕ Νομού Κυκλάδων Γιάννη Παπαδόπουλο, γι’ αυτό και οι επαγγελματίες της εστίασης ζητούν να έχουν λόγο στις αποφάσεις και τα σχέδια των κυβερνώντων, προκειμένου να καταφέρουν να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην κοινωνία.

Να σημειωθεί ότι μετά τη συλλογή των κλειδιών και την αποστολή τους στην ομοσπονδία, αντιπροσωπεία 99 επαγγελματιών και ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ κάνοντας πορεία διαμαρτυρίας θα παραδώσουν το υλικό με ψήφισμα στο Μέγαρο Μαξίμου σε ημερομηνία που θα καθοριστεί.

Τα κλειδιά της εστίασης Τα κλειδιά της εστίασης

Τα κλειδιά της εστίασης

Τα κλειδιά της εστίασης Τα κλειδιά της εστίασης Τα κλειδιά της εστίασης

Τα κλειδιά της εστίασης Τα κλειδιά της εστίασης Τα κλειδιά της εστίασης Τα κλειδιά της εστίασης

(Visited 570 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*