“Όχι” δημάρχου στη μεταφορά απορριμμάτων από άλλα νησιά στο ΧΥΤΑ Νάξου (video)

admin
28/01/2016 22:25
 
 
 

 

Την άρνηση του δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εισέπραξε η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου σε ότι αφορά το σχέδιο για τη μεταφορά απορριμμάτων από τα γύρω νησιά στο ΧΥΤΑ Νάξου.

Ο Μανόλης Μαργαρίτης συμμετείχε στη συνεδρίαση της ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) Νοτίου Αιγαίου όπου παρουσιάστηκε η μελέτη αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από τους αρμόδιους μελετητές παρουσία και του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου.

Όπως εξήγησε στο δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ο Μανόλης Μαργαρίτης, μετά από ερώτημα της δημοσιογράφου Ρούλας Μπράουν, στη μελέτη για το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Νοτίου Αιγαίου, προβλέπεται ότι στα τέσσερα μεγάλα νησιά της Περιφέρειας (Σύρο, Νάξο, Ρόδο και Κω) θα δημιουργηθούν ΜΕΑ (Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων) όπου θα μεταφέρονται τα  απορρίμματα από κάποια άλλα νησιά και μετά από την επεξεργασία τους, θα πηγαίνουν στους ΧΥΤΑ αυτών των νησιών.
Ο Μανόλης Μαργαρίτης, όπως ανέφερε, αρνήθηκε κατηγορηματικά να συμβεί κάτι τέτοιο στη Νάξο και να επιβαρύνει το ΧΥΤΑ του νησιού. 
Αρνήθηκα κατηγορηματικά, αν και μας είπαν ότι θα πρέπει να υπάρχει ομόφωνη απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα. Ήξερα ότι κάτι τέτοιο δεν θα το ήθελε κανένας στη Νάξο. Ούτε εμείς, ούτε η μειοψηφία. Δεν είναι δυνατόν ο ΧΥΤΑ μας να δεχτεί τόσα σκουπίδια… Κάνουμε το ΧΥΤΑ για τα επόμενα είκοσι χρόνια… αν συμβεί αυτό δεν θα αντέξει ούτε τέσσερα… Δεν μπορούμε επίσης να επιβαρύνουμε το λιμάνι μας και να πηγαινοέρχονται συνεχώς σκουπίδια“, υπογράμμισε ο κ. Μαργαρίτης.
 

{youtube}EsdmHW5ecys{/youtube}

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*