Νάξος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την παράταση απαγόρευσης του κυνηγιού και του ψαρέματος

kinigi1
Newsroom
23/01/2021 8:31
  •  
  •  
  •  

 

Διαμαρτυρία για το «άδικο κλείσιμο» του κυνηγιού αλλά και του ερασιτεχνικού ψαρέματος θα κάνουν την Κυριακή το πρωί οι ερασιτέχνες ψαράδες και οι κυνηγοί της Νάξου.

Κυνηγοί και ερασιτέχνες ψαράδες θα συγκεντρωθούν ώστε να διαμαρτυρηθούν κατά της απαγόρευσης του ψαρέματος και του κυνηγιού, στην κεντρική πλατεία της παραλίας Νάξου στις 11:00 το πρωί, τηρουμένων των μέτρων προφύλαξης για τον κορωνοϊό.

Μάλιστα οι κυνηγοί καλούνται να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία μαζί με τα σκυλιά τους.

Να σημειωθεί ότι ο Υφυπουργός Προστασίας του πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς την Παρασκευή ανακοίνωσε την παράταση της απαγόρευσης του κυνηγιού και του ψαρέματος.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

Παράταση της απαγόρευσης του κυνηγιού και του ψαρέματος. Από την παράταση της απαγόρευσης εξαιρούνται οι Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης όπου στο πλαίσιο της πρόληψης της μετάδοσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στη χώρα μας θα επιτραπεί το κυνήγι αγριόχοιρου μόνο σε αυτές τις τρεις περιφερειακές ενότητες. Στην περίπτωση αυτή το κυνήγι θα επιτρέπεται εντός της περιφερειακής ενότητας και μόνο και έως τέσσερα άτομα – δύο σε κάθε αυτοκίνητο. Σε περίπτωση παραβίασης των σχετικών όρων θα επιβάλλεται εκτός των προβλεπόμενων κυρώσεων και ανάκληση της σχετικής άδειας κυνηγιού και απαγόρευση λήψης νέας άδειας για μία τριετία.
Το θέμα του κυνηγιού και του ψαρέματος θα συζητηθεί και την επόμενη Παρασκευή, όπως σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

(Visited 898 times, 1 visits today)