Νάξος: Διαβούλευση για την “Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων 2014-2020 στην Παροναξία”

dimarxeio
admin
27/01/2016 09:34
 
 
 
 
Ενημερωτική εκδήλωση-διαβούλευση θα πραγματοποιήσουν οι δήμοι Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Πάρου και Αντιπάρου με σκοπό να προχωρήσει ο σχεδιασμός του νέου προγράμματος “Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων 2014-2020 στην Παροναξία”.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στις 7:00 το βράδυ στο δημαρχείο Νάξου. 
Πιο συγκεκριμένα, ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη συμμετοχή στη νέα προγραμματική περίοδο των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων, έχει συγκροτήσει Διαδημοτική Σύμπραξη από κοινού με τους Δήμο Πάρου και Δήμο Αντιπάρου με σκοπό το σχεδιασμό και την υλοποίηση προγράμματος “Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD / LEADER) 2014-2020 στην Παροναξία”.
 
Η ενεργός συμμετοχή όλων των κοινωνικών εταίρων και φορέων των Δήμων είναι καθοριστική για το σχεδιασμό της τοπικής αναπτυξιακής στρατηγικής, και την κατάρτιση του σχεδίου δράσης και του αντίστοιχου αιτήματος χρηματοδότησης.
Προκειμένου να προχωρήσει ο σχεδιασμός του νέου προγράμματος, οι Δήμοι Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Πάρου και Αντιπάρου οργανώνουν, σε συνεργασία με την Ομάδα Εργασίας, της Τοπικής Σύμπραξης, Ενημερωτική Εκδήλωση – Διαβούλευση με θέμα “Σχεδιάζουμε το Πρόγραμμα Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD / LEADER) 2014-2020 στην Παροναξία”, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στις 7:00 το βράδυ, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δημαρχείου Νάξου.
 
Η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι μια ενέργεια που αποσκοπεί σε μίαμακροπρόθεσμη συμμετοχική πολυμερή διαδικασία που έχει στόχο να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και βιωσιμότητα της περιοχής με την ανάληψη μιας εξίσου μακροπρόθεσμης χρηματοδοτικής δέσμευσης για την ανάπτυξη των ικανοτήτων και των πλεονεκτημάτων της τοπικής κοινότητας. Στην κατεύθυνση αυτή θα είναι χρήσιμη για τη “χαρτογράφηση” από τα ενδιαφερόμενα μέρη των εμπειριών και προσδοκιών, του επιπέδου δέσμευσης κάθε συμμετέχοντα στη σύμπραξη, και τη διαμόρφωση εμπιστοσύνης και συμμαχιών για τη δικτύωση και συσπείρωση των δυνάμεων της περιοχής και την εξασφάλιση στήριξης προς επίτευξη των στόχων.
Στην ιστοσελίδα του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων θα βρείτε ενημερωτικό υλικό για την εκδήλωση και το πρόγραμμα CLLD 2014-2020.
 

 

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*