VIDEO: Με μαύρες σημαίες στα τρακτέρ, οι αγρότες έκλεισαν το λιμάνι της Νάξου

admin
25/01/2016 13:29
 
 
 

 

Στον αποκλεισμό του λιμανιού της Νάξου προχώρησαν σήμερα οι αγρότες στη Νάξο, με τα αγροτικά μηχανήματα να διακόπτουν την κυκλοφορία των οχημάτων και να κάνουν συμβολική κατάληψη στο Blue Star Delos.

Οι αγροκτηνοτρόφοι της Νάξου έδωσαν βροντερό παρών στη σημερινή διαδήλωση και με μαύρες σημαίες πάνω στα τρακτέρ κατευθύνθηκαν μέσω της κεντρικής παραλιακής οδού, προς το λιμάνι του νησιού, με σκοπό να το αποκλείσουν συμβολικά.

Τα τρακτέρ και τα αγροτικά αυτοκίνητα παρατάχτηκαν μέσα και κατά μήκος του λιμανιού με τους αγρότες αποφασισμένους να μην αφήσουν να δέσει το Blue Star Delos το οποίο αφίχθη στις 12:40 στο νησί.

Το πλοίο πλησίασε το λιμάνι, αλλά τα τρακτέρ δεν το άφησαν να δέσει και ο καπετάνιος αναγκάστηκε να το απομακρύνει, κάνοντας μια κυκλική βόλτα περιφερειακά του λιμανιού. Λίγο αργότερα το πλοίο έκανε μια δεύτερη προσπάθεια να προσεγγίσει το λιμάνι, όπου κατάφερε τελικά να δέσει… 

 

Μόλις το πλοίο έδεσε και αποβιβάστηκαν τα οχήματα και οι επιβάτες, τα τρακτέρ “μπούκαραν” στο πλοίο και το κατέλαβαν συμβολικά καθυστερώντας το, για περίπου μισή ώρα.

Στις διαμαρτυρίες των αγροτών παρών ήταν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Ευδοκία Ψαρρά, η διοίκηση της ΕΑΣ Νάξου, η Λαϊκή Επιτροπή Κωμιακής, αλλά και αρκετός κόσμος που στέκεται στο πλευρό των αγροτών υπερασπίζοντας τα αιτήματα τους. 

Οι αγρότες που είχαν βάλει μαύρες σημαίες στα τρακτέρ και τα αγροτικά τους αυτοκίνητα, ανάρτησαν πανό με το σύνθημα “δεν θέλουμε να γίνουμε τουρίστες στο νησί μας”… 

Πλάνα από τα μπλόκα των αγροτών της Νάξου θα δείξουν σήμερα το βράδυ τα Αθηναϊκά κανάλια. 

Δείτε το VIDEO με αναλυτικό ρεπορτάζ:

{youtube}VfXR-hmgVbk{/youtube}

Ειδήσεις: Νάξος

(Visited 49 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*