VIDEO: Με μέτρα υψίστης ασφαλείας έφτασαν στη Νάξο τα πρώτα εμβόλια κατά του κορονωϊού

τα πρώτα εμβόλια κορωνοϊού στη Νάξο
Newsroom
11/01/2021 14:24
 
 
 

 

Με όλους τους προβλεπόμενους κανόνες και με μέτρα υψίστης ασφαλείας, έφτασαν σήμερα στη Νάξο τα πρώτα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Τα πρώτα εμβόλια έφτασαν στο νησί στις 13:10 αεροπορικώς, με πτήση της Aegean συνοδευόμενα από στέλεχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

εμβόλια κορωνοϊού Νάξος

τα πρώτα εμβόλια κορωνοϊού στη Νάξο

Στο αεροδρόμιο τα παρέλαβαν στελέχη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου και τα μετέφεραν με όχημα της Πυροσβεστικής, με ασφάλεια στο νοσοκομείο όπου παραλήφθηκαν από τους υπεύθυνους του τμήματος του φαρμακείου και τα εξουσιοδοτημένα πρόσωπα του Κέντρου Εμβολιασμού Νάξου, τοποθετήθηκαν στο ψυγείο που έχει προμηθευτεί το νοσοκομείο, ειδικά για το σκοπό αυτό.

τα πρώτα εμβόλια κορωνοϊού στη Νάξο

Τα εμβόλια βρίσκονται σε ειδικά σχεδιασμένα ισοθερμικά κιβώτια, που έχουν κατασκευαστεί για να διαθέτουν συγκεκριμένες συνθήκες θερμοκρασίας κατά τη μεταφορά, ώστε να χορηγηθούν με ασφάλεια στους ενδιαφερόμενους για εμβολιασμό πολίτες.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί στελέχη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Νάξου βρέθηκαν στο νοσοκομείο του νησιού ώστε να ελέγξουν τους χώρους για την παραλαβή των πρώτων εμβολίων που έφτασαν στο νησί.

Από τις προηγούμενες μέρες στο νοσοκομείο έχει παραληφθεί το ψυγείο που θα φυλάσσονται τα εμβόλια μέχρι να χορηγηθούν στους ενδιαφερόμενους για εμβολιασμό πολίτες ενώ έχει δημιουργηθεί και «Εμβολιαστικό Κέντρο», στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου (εκεί που ήταν παλιότερα τα επείγοντα). Επίσης από το νοσοκομείο Νάξου έχουν οριστεί υπεύθυνοι συντονισμού των εμβολιασμών.

Οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού στο νησί είναι υγειονομικοί (εργαζόμενοι στις μονάδες υγείας , γιατροί, νοσηλευτές κ.λπ.). Σύμφωνα με πληροφορίες του naxostimes.gr, ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από περίπου 30 άτομα.

Να σημειωθεί ότι η παρακολούθηση και ο συντονισμός της εφοδιαστικής αλυσίδας -η οποία θα ξεκινά από τα εργοστάσια που παράγουν τα εμβόλια ανά τον κόσμο και θα καταλήγει στο μπράτσο του πολίτη- συντονίζεται εξ΄ ολοκλήρου από το Κέντρο Συντονισμού του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Περισσότερες πληροφορίες για τον εμβολιασμό των πολιτών: ΕΔΩ

τα πρώτα εμβόλια κορωνοϊού στη Νάξοτα πρώτα εμβόλια κορωνοϊού στη Νάξο

τα πρώτα εμβόλια κορωνοϊού στη Νάξοτα πρώτα εμβόλια κορωνοϊού στη Νάξο

τα πρώτα εμβόλια κορωνοϊού στη Νάξοτα πρώτα εμβόλια κορωνοϊού στη Νάξοτα πρώτα εμβόλια κορωνοϊού στη Νάξοτα πρώτα εμβόλια κορωνοϊού στη Νάξο

(Visited 1.997 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*