VIDEO: Οι αγρότες απέκλεισαν το λιμάνι της Νάξου – Γέμισαν με γάλα τους δρόμους και τη θάλασσα

admin
20/01/2016 10:58
 
 
 

Ραντεβού στο λιμάνι της Νάξου έδωσαν σήμερα οι αγρότες του νησιού που ανέβηκαν στα τρακτέρ και βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, αλλά και για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.

Οι αγροκτηνοτρόφοι απέκλεισαν την κυκλοφορία στην κεντρική παραλιακή οδό της πόλης και έχυσαν συμβολικά στους δρόμους το γάλα της ημέρας από τα ζώα τους… Το γάλα κύλησε μέχρι τη θάλασσα που …έγινε άσπρη!

Οι αγρότες παίρνουν θέση μάχης, δηλώνουν αποφασισμένοι να κλείσουν το λιμάνι και να μείνουν στα μπλόκα τους για όσο καιρό χρειαστεί. Οι κακές καιρικές συνθήκες και η ασταμάτητη βροχή, δεν τους πτόησε να προχωρήσουν στις σημερινές κινητοποιήσεις αφού η υπομονή τους έχει εξαντληθεί από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους τα οποία οξύνονται με το ασφαλιστικό και την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Αγρότες από τα περισσότερα χωριά της Νάξου, κυρίως λιβαδοχώρια, ξεκίνησαν νωρίς το πρωί και κατευθύνθηκαν με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους αυτοκίνητα, προς το λιμάνι, διά μέσου της κεντρικής παραλιακής οδού του νησιού μπλοκάροντας την κυκλοφορία για περίπου 3 ώρες. 

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται τόσο για το σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση, όσο και για την αύξηση της φορολογίας των αγροτών, υποστηρίζοντας ότι δεν αντέχουν το υψηλό κόστος φορολόγησης και ότι πρέπει να μπει φραγμός στα σχέδια της κυβέρνησης για να μην καταρρεύσει η πρωτογενής παραγωγή της χώρας.

Σε δηλώσεις τους ενόψει της σημερινής κινητοποίησης, αγρότες υπογράμμισαν στο naxostimes: «είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας και να παραμείνουμε εδώ μέχρι την Παρασκευή. Δεν θα επιτρέψουμε το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς».

Να σημειωθεί ότι στόχος των αγροκτηνοτρόφων της Νάξου ήταν να κλείσουν το λιμάνι, στο οποίο όμως σήμερα δεν είχε αφίξεις πλοίων λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ. 

Τις κινητοποιήσεις των αγροτών στη Νάξο κάλυψαν με ζωντανές συνδέσεις τα κανάλια MEGA, ΣΚΑΪ και STAR σε πρωινές εκπομπές τους.

{youtube}DsaTZ5HXyBM{/youtube}

(Visited 15 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*