Μηχανικοί Νάξου: Έντονη αντίδραση στη ρύθμιση για εγγραφή αποφοίτων κολεγίων σε επαγγελματικούς φορείς

Newsroom
22/12/2020 23:28
 
 
 

 

Να στηρίξουν το αίτημα του τεχνικού κόσμου, για τη μη αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων και επαγγελματικής ισοδυναμίας, των αποφοίτων ιδιωτικών κολεγίων με τους διπλωματούχους Μηχανικούς, ζητά με επιστολή του στους βουλευτές Κυκλάδων και τον περιφερειάρχη ο Σύλλογος Μηχανικών Νάξου.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Μηχανικών Νάξου στην επιστολή του προς τους κ.κ. Βρούτση, Μονογυιού, Φόρτωμα, Συρμαλένιο και Χατζημάρκο, αναφέρει:

Ο Σύλλογος Μηχανικών Νάξου συντασσόμενος πλήρως με το ψήφισμα της αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε. για την μη αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων και επαγγελματικής ισοδυναμίας, των αποφοίτων ιδιωτικών κολεγίων με τους διπλωματούχους Μηχανικούς, σας καλεί να στηρίξετε το καθολικό αίτημα του τεχνικού κόσμου για την απόσυρση του ψηφισμένου δυστυχώς άρθρου 164 του ν.4763/2020.

Το ψήφισμα της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ το οποίο μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους έχει ως εξής:

«Η Αντιπροσωπεία του Τ.Ε.Ε. υπερασπίζεται αταλάντευτα τη δημόσια, δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση και το ενιαίο, αδιάσπαστο πενταετές δίπλωμα μηχανικού. Ως εκ τούτου καταγγέλλει απερίφραστα τη μεθόδευση της Υπουργού Παιδείας και της Κυβέρνησης συνολικά να νομοθετήσει κατά κυριολεξία νύχτα με τροπολογία της τελευταίας στιγμής την υποχρέωση των επαγγελματικών φορέων να εγγράφουν εντός ένα μήνα από την υποβολή της αίτησης τους αποφοίτους κολεγίων που έχουν αναγνωρισμένα επαγγελματικά προσόντα.

Η Αντιπροσωπεία του Τ.Ε.Ε.

Α) Καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να αποσύρει την κατάπτυστη νομοθετική ρύθμιση.

Β) Δηλώνει ότι θα προβεί σε κάθε ενέργεια προκειμένου να μην προχωρήσει η εγγραφή αυτών των αποφοίτων μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας.

Γ) Η Αντιπροσωπεία αποφασίζει και εξουσιοδοτεί τη Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Ε.Ε.:
• να προσφύγει ενώπιον των αρμόδιων διοικητικών και δικαστικών αρχών, ώστε να ακυρωθεί η προωθούμενη ρύθμιση.
• από κοινού με τα Μέλη της Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε. να αναλάβει κοινές πρωτοβουλίες μαζί και με τα άλλα Επιμελητήρια και τους επιστημονικούς συλλόγους των μηχανικών και να συντονίσει τη δράση του Τ.Ε.Ε. με τα Πολυτεχνεία και τις Πολυτεχνικές Σχολές, να προχωρήσει σε νέου τύπου πολύμορφες δράσεις κινητοποιήσεων υπό το συντονισμό αυτό.»

(Visited 118 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*