Νάξος: «Στολίστηκαν» κανονικά στο δημοτικό συμβούλιο – Οι «άχρηστοι», τα «τσουτσέκια», οι «κοινοτάρχες» και ο «Γιαννάκης»…

Newsroom
21/12/2020 22:50
 
 
 

 

Ξέφυγε η κατάσταση στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον ορισμό των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου Νάξου.

Ακούστηκαν πολλά, και χαρακτηρισμοί όπως «άχρηστοι», «μηδενιστές», «ψεύτες», «αχάριστοι», «κοινοτάρχες» και «τσουτσέκια» …«στόλισαν» δήμαρχο, αντιπολίτευση και όποιον άλλο έπαιρνε η «μπάλα».

Όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι που το λόγο έλαβε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, πυροδοτώντας το κλίμα…

Δημήτρης Λιανός: Είστε μηδενιστές – δε θέλετε να πάει ο τόπος μπροστά»

«Κάναμε δύο δημοτικά συμβούλια, για να ορίσουμε τη διοίκηση του λιμενικού ταμείου. Θέλω να αναφέρω τη βούληση του Ναξιακού λαού για το ποιος διοικεί αυτό τον τόπο… πήραμε 62% στις εκλογές, την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο την έχει η δημοτική αρχή. Παρόλα αυτά έγινε προσφυγή για το θέμα του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου από τον κ. Βρούτση. Εγώ θέλω να το πω και αποδεικνύεται και στην κοινωνία έξω ότι κάποιοι θέλουν να δουν ο τόπος να πάει μπροστά. Κάποιοι που είναι η μειοψηφία του ναξιακού λαού, αγωνίζονται να μη λειτουργήσει τίποτα, μα μη γίνει τίποτα. Είναι μηδενιστές» σημείωσε ο κ. Λιανός που στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι ο ίδιος αναλαμβάνει «συμβολικά» την προεδρία στο Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου.

Με τα λόγια αυτά του δημάρχου «πήρε φωτιά» η αντιπολίτευση που αντέδρασε λέγοντας ότι γίνονται μεγάλες προσπάθειες από την πλευρά τους να προχωρούν με συναίνεση στα θέματα του δήμου, κάτι που αποδεικνύεται και από τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Λεονάρδος Χατζηανδρέου καυτηρίασε τη στάση του δημάρχου υπογραμμίζοντας ότι η «διοίκηση θα πρέπει να έχει καλές και εποικοδομητικές σχέσεις με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για την πρόοδο των έργων και το καλό των νησιών».

«Αυτό εμείς το έχουμε κάνει πράξη τον τελευταίο ενάμισι χρόνο που είμαστε σε αυτή τη θέση» τόνισε και ανακοίνωσε το μέλος και τον αναπληρωματικό που προτείνει η παράταξη του για το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου σημειώνοντας παράλληλα ότι το άλλο μέλος του Δ.Σ. από την αντιπολίτευση θα το ορίσει ο Βασίλης Βρούτσης.

Βασίλης Βρούτσης: «Είστε πολιτικά ψεύτης και αχάριστος κ. δήμαρχε»

«Συζητάμε το θέμα για πολλοστή φορά και πάλι δυναμιτίζετε το κλίμα και τη συζήτηση. Ο δήμαρχος, με μια τρομερή έπαρση και αλαζονεία προσπαθεί να δείξει ότι όλα τα κάνει σωστά και ότι εμείς είμαστε οι εχθροί του λαού και οι εχθροί της κοινωνίας που δε θέλουμε το καλό του τόπου και αντιπολιτευόμαστε μόνο για να αντιπολιτευόμαστε. κ. δήμαρχε, η έπαρση είναι εμπόδιο της προκοπής και η αλαζονεία εμπόδιο της σοφίας» σημείωσε στη συνέχεια ο Βασίλης Βρούτσης.

Όπως υπογράμμισε, από την αρχή αυτής της θητείας και η δική του παράταξη και του κ. Χατζηανδρέου έχουν σταθεί δίπλα στη διοίκηση του δήμου, προσπαθώντας να φέρουν συναίνεση και συνεργασία, τη στιγμή που η δημοτική αρχή «έχει υψώσει έναν τοίχο».

«Με αυτό τον απερίγραπτο εγωισμό που σας διακατέχει απέναντι ακόμα και στους συνεργάτες σας, το μόνο που καταφέρνετε είναι να μας βάζετε απέναντι σας. Είστε πολιτικά ψεύτης και αχάριστος… Η αχαριστία είναι πρωτοφανής από την πλευρά σας» τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Γιάννης Μαράκης: «Ο ρεβανσισμός, η έπαρση και η πολιτική μαγκιά πρέπει να έχει όριο»

Το λόγο στη συνέχεια έλαβε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Λεονάρδου Χατζηανδρέου Γιάννης Μαράκης που επιτέθηκε στο δήμαρχο Δημήτρη Λιανό χαρακτηρίζοντας τον «αλαζόνα» και «ερασιτέχνη».

«Είχα αποφασίσει να μη μιλήσω για το συγκεκριμένο θέμα για να μη δυναμιτίζουμε το κλίμα. Παρόλα αυτά δεν μπορούσα να μη μιλήσω γιατί ο αλαζόνας, όπως τον χαρακτηρίζουν και οι δικοί του συνεργάτες, δήμαρχος για ακόμα μια φορά ψεύδεται. Με 48% εκλέχτηκε η παράταξη σας και όχι 62%… Ωστόσο, δεν είστε πλειοψηφία. Οι 12 στους 27 δημοτικούς συμβούλους δεν είναι η πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Και σε αυτό το θέμα αλλά και σε σωρεία άλλων θεμάτων έχουμε δείξει συναίνεση μέχρι παρεξηγήσεως και δείτε τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων. Ο ρεβανσισμός, η έπαρση και η «πολιτική μαγκιά» θα πρέπει να έχουν ένα όριο» σημείωσε ο κ. Μαράκης .

Αναφερόμενος στα όσα είπε ο δήμαρχος περί «ανάπτυξης» και «καλό του τόπου» τον κάλεσε να εξηγήσει στους δημότες γιατί στο ταμείο του Λιμενικού Ταμείου υπάρχουν 9 εκατ. και δεν γίνεται κανένα έργο παρά μόνο «μπαλώματα».

«Είστε εσείς άχρηστοι, οι συνεργάτες σας στο λιμενικό ταμείο ή οι υπάλληλοι όπως συνηθίζετε να λέτε στην κοινωνία; Δε φταίνε ούτε οι υπάλληλοι, ούτε οι συνεργάτες σας, αυτό που φταίει είναι ο δικός σας ερασιτεχνισμός» τόνισε.

Δημήτρης Λιανός: «Για τα περί αλαζονείας που λες Γιαννάκη δε χρειάζεται να πω…»

Ο κ. Λιανός δεν άφησε αναπάντητα τα όσα είπαν οι κ.κ. Μαράκης και Βρούτσης και φανερά εκνευρισμένος επιτέθηκε για ακόμα μια φορά στην αντιπολίτευση.

«Η κοινωνία ξέρει τι είναι ο Δημήτρης Λιανός και τι είναι ο Γιάννης Μαράκης. Η κοινωνία ξέρει ποιος θέλει να κάνει έργα. Ο Γιάννης Μαράκης καταψήφισε να γίνει το λιμάνι όπως και ο Χατζηανδρέου και οι λοιποί επικεφαλής που δεν κάνουν ούτε για κοινοτάρχες… Για τα περί αλαζονείας που λες «Γιαννάκη» δε χρειάζεται να πω… και τέλος χαίρομαι πάντως που κι εσείς και ο Βασίλης ο Βρούτσης έχετε ένα δικό σας κόσμο, ένα πολύ ωραίο κόσμο… Σας εύχομαι λοιπόν να περάσετε όμορφα και να σας πω ότι οι δημότες μας δεν ανήκουν σ’ αυτό το κόσμο».

Ο Γιάννης Μαράκης αφού …«επέστρεψε» στο Δημήτρη Λιανό  τα περί «Γιαννάκη» ζήτησε ξανά από το δήμαρχο να απαντήσει «πώς μιλάει για ανάπτυξη στο Λιμενικό Ταμείο όταν υπάρχει αποθεματικό 9 εκατ. και δεν γίνονται έργα. Επίσης αυτό που διευκρίνισε είναι ότι «οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν καταψηφίσαμε το λιμάνι αλλά ένα σχέδιο της χερσαίας ζώνης του λιμένα που θα κατέστρεφε την πόλη».

Λεονάρδος Χατζηανδρέου: Ο δήμαρχος δεν θα πρέπει να προσβάλει κανένα από τους συναδέλφους του

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Λεονάρδος Χατζηανδρέου τον οποίο έθιξε νωρίτερα ο δήμαρχος Δημήτρης Λιανός με τη φράση «δεν κάνετε ούτε για κοινοτάρχες».

«Το θέμα πήρε διαστάσεις μεγαλύτερες απ’ ότι προβλεπόταν και την ευθύνη την έχει 100% ο δήμαρχος. Δε γίνεται δηλαδή να προσπαθούμε όλοι μας, ο καθένας με τον τρόπο του, να συμβάλλουμε σε ένα ήπιο κλίμα και σε μία εποικοδομητική αντιπολίτευση και ο δήμαρχος να τα τορπιλίζει όλα. Είναι απαράδεκτο» σημείωσε ο κ. Χατζηανδρέου και πρόσθεσε:

«Είναι δυνατόν να βγαίνει ο δήμαρχος, για εκείνη την πρόταση για το λιμάνι τύπου Ντουμπάι και να λέει ότι εμείς δεν κάνουμε ούτε για κοινοτάρχες; Είναι δυνατόν αυτό; Για το Χατζηανδρέου, για το Βρούτση για τον Κορρέ, για τον καθένα να λέει αυτή την κουβέντα; Για κανέναν από τους συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους δεν επιτρέπεται να τα λέει αυτά».

«Ξέρεις πάρα πολύ καλά πως έχω φερθεί όλο αυτό το διάστημα κι έχω δώσει δείγματα γραφής. Δε γίνεται αυτό το πράγμα… να λες αν κάνω εγώ για δήμαρχος ή για κοινοτάρχης… Είναι δυνατόν; Έχω μια ιστορία πίσω μου και μια ολόκληρη πορεία… και στο τέλος θα δικαιωθώ κι όλας για αυτό το θέμα, όμως δε θα βγω να πω ότι κάποιος δεν έκανε ούτε για κοινοτάρχης […]. Εδώ δεν έχουμε προσωπικές διαφορές. Οι διαφορές μας έχουν να κάνουν με την πολιτική αντίληψη του καθένα. Δηλαδή, πως βλέπω εγώ τα πράγματα της Νάξου μετά από 30 χρόνια και πως μπορείτε να τα βλέπετε εσείς κ. δήμαρχε. Αυτή είναι η διαφορά μας και αυτό πρέπει να ξέρει ο κόσμος. Μπορεί να διαφωνούμε σε κάποια θέματα αλλά μέχρι εκεί. Όχι να προσβάλει ο ένας τον άλλον σε προσωπικό επίπεδο. Δεν το έκανα ποτέ και δε θα το κάνω ούτε και τώρα» υπογράμμισε ο κ. Χατζηανδρέου.

…και τα «τσουτσέκια»

Να σημειωθεί ότι η «κόντρα» είχε ξεκινήσει από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όταν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της, ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας» Βασίλης Βρούτσης σε ιδιωτική συζήτηση αποκάλεσε …κάποιους «τσουτσέκια».

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μανιός στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ζήτησε από τον κ. Βρούτση να το πάρει πίσω και να ζητήσει συγνώμη.

«Είναι θέμα ιδιωτικής συζήτησης» σημείωσε ο κ. Βρούτσης. «Δεν όρισα ποιοι είναι τσουτσέκια. Αν ο κ. Μανιός νομίζει ότι θίγεται του λέω ότι όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται»…

(Visited 1.236 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*