Ο Δημήτρης Λιανός νέος πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νάξου

lianos 31 01 2018 1
Newsroom
21/12/2020 14:42
 
 
 

 

Ο δήμαρχος Δημήτρης Λιανός θα αναλάβει τα ηνία του Λιμενικού Ταμείου Νάξου αφού ορίστηκε ως ο νέος πρόεδρος του νομικού προσώπου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα το μεσημέρι.

Όπως είναι γνωστό, μετά από προσφυγή του επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας» Βασίλη Βρούτση στην ΑΔΑ, ακυρώθηκε η προηγούμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη σύνθεση του Λιμενικού Ταμείου και για το λόγο αυτό ψηφίστηκε εκ νέου.

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο δεν μετέχει πλέον ο Δημήτρης Ήμελλος, που ήταν ο πρόεδρός του μέχρι σήμερα, αλλά ούτε και η Γεωργία Περράκη που εκπροσωπούσε τη δημοτική κοινότητα Νάξου, αφού η κοινότητα πλέον δεν εκπροσωπείται. Ωστόσο, στο νέο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχει πλέον και η παράταξη του Βασίλη Βρούτση.

Συγκεκριμένα, η νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΛΤ Νάξου είναι η εξής (δίπλα σε κάθε μέλος γράφεται ο αναπληρωτής του)

Πρόεδρος: Δημήτρης Λιανός| Μάκης Μαυρογιάννης
Αντιπρόεδρος: Πόπη Βιτζηλαίου | Τόνια Βλαχάκη
Μανώλης Λυκουρόπουλος | Ιάκωβος Σέργης
Μαρία Λεγάκη | Γιακουμή Ειρήνη
Θανάσης Μπερτσιάς | Γιάννης Ν. Μαράκης (από τη μειοψηφία)
Βασίλης Βρούτσης | Σταμάτης Καπίρης (από τη μειοψηφία)
Αλέξης Αποστολόπουλος (Λιμενάρχης)

Να σημειωθεί ότι η παραπάνω σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου θα έχει ισχύ μέχρι τις 31 Μαρτίου, όπως ορίστηκε στη σημερινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως είπε ο πρόεδρος Φώτης Μαυρομάτης ο δήμος έχει προσφύγει κατά της απόφασης της ΑΔΑ στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006 και αναμένει την απόφαση.

Επίσης για τη λύση του θέματος που έχει προκύψει σχετικά με τη συμμετοχή ή όχι της δημοτικής κοινότητας Νάξου στο διοικητικό συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου, ο δήμος έχει ζητήσει σχετικές διευκρινήσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο μέχρι και σήμερα δεν έχει ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης του θέματος υπήρξε σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ των παρατάξεων της μειοψηφίας («Μαζί Αλλάζουμε» και «Δύναμη Δημιουργίας») με το δήμαρχο Δημήτρη Λιανό.

(Visited 899 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*