Νησιωτική Πολιτεία προς Μανόλη Μαργαρίτη: απειλές και λάσπη δεν μας αγγίζουν

admin
14/01/2016 10:53
  •  
  •  
  •  

Φοβερές διαστάσεις έχει πάρει η κόντρα μεταξύ του δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και των δημοτικών παρατάξεων των κ.κ. Μαϊτού και Βρούτση.

Η σκληρή αντιπαράθεση, έχει ξεσπάσει με αφορμή το θέμα της τοποθέτησης των προϊσταμένων στις υπηρεσίες του δήμου και την παρέμβαση του Σώματος Ελεγκτών – Επιθεωρητών Δημόσια Διοίκησης που ζητούν από τον ασκούντα καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, να ασκήσει πειθαρχικό έλεγχο στο δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. 

Μετά το Βασίλη Βρούτση και η Νησιωτική Πολιτεία για δεύτερη φορά σε ένα 24ωρο, εκδίδει ανακοίνωση εξαπολύοντας επίθεση στο Μανόλη Μαργαρίτη, ο οποίος για το θέμα, το πρωί της Πέμπτης, έκανε δηλώσεις για το θέμα στη ραδιοφωνική εκπομπή της κ. Μπράουν. “Είναι τραγικό ένας Δήμαρχος, να βγαίνει σε ραδιοφωνική εκπομπή  για ένα τόσο σοβαρό θέμα που ο ίδιος έχει δημιουργήσει και που τον έχει οδηγήσει σε πειθαρχικό έλεγχο, και αντί να δίνει απαντήσεις στην ουσία του, να εκτοξεύει λάσπη προς πάσα κατεύθυνση” σημειώνει η “Νησιωτική Πολιτεία” που παραλληλίζει τη συμπεριφορά του δημάρχου με τη θεωρία του… γκαιμπελισμού…


Πιο συγκεκριμένα η παράταξη του Νίκου Μαϊτού, σημειώνει: 

Είναι τραγικό ένας Δήμαρχος, να βγαίνει ραδιοφωνική εκπομπή  για ένα τόσο σοβαρό θέμα που ο ίδιος έχει δημιουργήσει και που τον έχει οδηγήσει σε πειθαρχικό έλεγχο, και αντί να δίνει απαντήσεις στην ουσία του, να εκτοξεύει λάσπη προς πάσα κατεύθυνση με προσωπικές και ανυπόστατες κατηγορίες, με στόχο να αποπροσανατολίσει την συζήτηση και από θύτης να εμφανιστεί ως θύμα.

Αυτή η τακτική, γνωστή στον ίδιο αλλά πλέον και στον κάθε Αξώτη από την προεκλογική περίοδο και μάλιστα σε στιγμές που ήταν πλέον ανέφικτη λόγω χρόνου η αποκάλυψη της σκευωρίας που είχε στήσει, θυμίζει έντονα την θεωρία του γκαιμπελισμού: «Ρίξε, ρίξε λάσπη. Όλο και κάτι θα μείνει».

Προτείνουμε όμως στους σύγχρονους χρήστες της παραπάνω θεωρίας, όχι απλώς να αντιγράφουν την πρακτική του προπαγανδιστή της ναζιστικής Γερμανίας Γκαίμπελς, αλλά να μελετήσουν εις βάθος και το τέλος του.

Λυπούμεθα αν τους θολώνουμε τον καθρέπτη ή αν συμβάλλουμε στην αποκάλυψη του πραγματικού χαρακτήρα τους, γκρεμίζοντας την ψεύτικη εικόνα που με πολύ κόπο είχαν σμιλέψει στο παρελθόν, αλλά πιστέψτε μας, δεν το κάναμε εμείς. Οι πράξεις τους και οι επιλογές τους το προκάλεσαν.

Επί της ουσίας τώρα. Με πλήρη συνείδηση της κατάστασης και νηφαλιότητα, καλούμε τον Δήμαρχο έστω και τώρα να διαφυλάξει το κύρος του θεσμού, να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και να άρει τις διακρίσεις και τις αδικίες σε βάρος των εργαζομένων και σε βάρος της αξιοκρατικής, νόμιμης και δημοκρατικής λειτουργίας των Υπηρεσιών του Δήμου.

Εμείς συνεχίζουμε να ασκούμε το δημοκρατικό μας δικαίωμα αλλά και την ιερή υποχρέωση μας απέναντι στους συμπατριώτες μας και τα νησιά μας, για τον έλεγχο της δημοτικής αρχής, αλλά και τον αγώνα για την επικράτηση της νομιμότητας στον τόπο μας.

Πρέπει να καταλάβουν επιτέλους ότι απειλές και λάσπη δεν μας αγγίζουν. Έχουμε περάσει από τέτοιες και μάλιστα πολύ χειρότερες καταστάσεις και δεν κάναμε πίσω!!!!!

(Visited 11 times, 1 visits today)