ΑΔΑ: Άκυρη η απόφαση για τον ορισμό μελών του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Νάξου

Άκης Αξαόπουλος
11/12/2020 00:10
 
 
 

 

Ακυρώθηκε η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων περί διορισμού μελών και συγκρότησης διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου.

Κατά της απόφασης είχε προσφύγει με ειδική διοικητική προσφυγή ο επικεφαλής της παράταξης “Δύναμη Δημιουργίας” Βασίλης Βρούτσης.

Η ακύρωση της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου που φέρει την υπογραφή του ασκών τα καθήκοντα Συντονιστή Πολύκαρπου Πουχρονάκη, αναφέρει:

Ακυρώνουμε την υπ’ αριθ. 137/2020 (ΑΔΑ:653ΑΩΚΗ-ΛΣ7) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων περί διορισμού μελών και συγκρότησης διοικητικού συμβουλίου Δ.Λ.Τ. Νάξου, σύμφωνα με το σκεπτικό της παρούσας.

Κατά της απόφασης αυτής μπορεί να ασκηθεί προσφυγή εντός ενός (1) μηνός από την έκδοση ή την κοινοποίηση αυτής, στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006, που εδρεύει στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στην Επτανήσου 35 Ερμούπολη, και εξακολουθεί να υφίσταται μέχρι την έναρξη λειτουργίας της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Ελέγχου των Ο.Τ.Α.

Το Δ.Σ. που …ακυρώνεται η σύνθεση του

Η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΛΤ Νάξου που είχε αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο στις 30 Οκτωβρίου 2020 είναι η εξής (δίπλα σε κάθε μέλος γράφεται ο αναπληρωτής του)

Πρόεδρος: Δημήτρης Ήμελλος | Μάκης Μαυρογιάννης
Αντιπρόεδρος: Πόπη Βιτζηλαίου | Τόνια Βλαχάκη
Μανώλης Λυκουρόπουλος | Ιάκωβος Σέργης
Μαρία Λεγάκη | Γιακουμή Ειρήνη
Θανάσης Μπερτσιάς | Γιάννης Ν. Μαράκης (από τη μειοψηφία)
Αλέξης Αποστολόπουλος (Λιμενάρχης)
Γεωργία Περράκη | Νίκος Χουζούρης (από τη δημοτική κοινότητα Νάξου)

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Βασίλης Βρούτσης, η παράταξη του οποίου απείχε από την ψηφοφορία, είχε εκφράσει την άποψη «να εφαρμοστεί αυτό που ορίζει η νομοθεσία», δηλαδή τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να είναι, ο Λιμενάρχης, 4 οριζόμενοι από το δήμαρχο και την πλειοψηφία και 2 οριζόμενοι από τη μειοψηφία, χωρίς να συμμετέχει η κοινότητα αφού οι δράσεις και οι αρμοδιότητες του Λιμενικού Ταμείου δεν περιορίζονται μόνο στην κοινότητα Νάξου.

Μάλιστα ο κ. Βρούτσης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είχε κάνει γνωστό ότι θα προσφύγει κατά της απόφασης.

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που γίνεται προσφυγή και ακυρώνεται η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου μετά από προσφυγή του Βασίλη Βρούτση, αφού και η απόφαση για το πρώτο Δ.Σ. που είχε οριστεί πριν από ένα χρόνο, είχε ακυρωθεί.

(Visited 359 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*