Πέντε παραλίες της Νάξου θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» για το 2021 – Δείτε ποιες

Άκης Αξαόπουλος
10/12/2020 18:35
 
 
 

 

Με πέντε παραλίες θα συμμετέχει φέτος ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο διεθνές πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία».

Πρόκειται για τις παραλίες Άγιος Γεώργιος, Άγιος Προκόπιος, Αγία Άννα – Μάραγκας, Απόλλωνας και Βίντζι οι οποίες θα είναι υποψήφιες για βράβευση.

Το θέμα συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Να σημειωθεί ότι η ετήσια συνδρομή είναι 430 ευρώ ανά ακτή (δηλαδή, συνολική δαπάνη 2.150,01 ευρώ).

Όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος τουρισμού Βαγγέλης Κτσαράς που εισηγήθηκε το θέμα, «η βράβευση ακτών με τον τίτλο της «Γαλάζιας Σημαίας» συμβάλλει στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του νησιού μας. Η εφαρμογή των κριτηρίων του προγράμματος αειφορικής διαχείρισης και ευαισθητοποίησης της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), διασφαλίζει την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, με βιώσιμες πρακτικές και απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον».

Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Μαράκης σημείωσε ότι είναι πολύ περιορισμένες οι αιτήσεις για τις παραλίες για τις οποίες θα κατατεθεί αίτηση για συμμετοχή στις Γαλάζιες Σημαίες αφού η δημοτική αρχή δεν έχει κάνει τίποτα προκειμένου να παρθούν οι κατάλληλες αδειοδοτήσεις, ώστε να συμετέχουν κι άλλες παραλίες του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο πρόγραμμα.

«Προσπαθήστε του χρόνου να κάνετε ότι πρέπει για να μπορούν να ενταχθούν και άλλες παραλίες στις Γαλάζιες Σημαίες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Κορρές καταψήσισε το θέμα υπογραμμίζοντας ότι «Στο πρόγραμμα της Γαλάζιας Σημαίας συμμετέχουν μόνο οι οργανωμένες παραλίες όπου αναπτύσσονται επιχειρηματικά συμφέροντα. Πρέπει να είναι φροντίδα του κράτους να οργανωθούν όλες οι παραλίες, να έχουν ελεύθερη πρόσβαση όλοι οι πολίτες στις παραλίες, να μην μπαίνουν επιχειρηματικά συμφέροντα και ιδιώτες», γι’ αυτό καταψηφίζουμε.

(Visited 1.665 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*