Χιόνια και παγετός στη Νάξο: Ποια χωριά παραμένουν αποκλεισμένα και που χρειάζονται αλυσίδες

χιονόπτωσης
admin
02/01/2016 11:10
 
 
 

 

Αποκλεισμένες από τα χιόνια εξακολουθούν να βρίσκονται περιοχές της Ορεινής Νάξου όπου η επέλαση του χιονιά άφησε πίσω της αρκετά προβλήματα.

Αυτή την ώρα παγετός επικρατεί σε όλους σχεδόν τους δρόμους και συνιστάται μεγάλη προσοχή και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στους οδηγούς που κινούνται στις ορεινές περιοχές… 

Με αμείωτους ρυθμούς εργάζονται τα μηχανήματα τόσο του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων  όσο και της Περιφέρειας, από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μέχρι και αυτή την ώρα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και να ανοίξουν όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στα χωριά. 

Ανήμερα Πρωτοχρονιάς, αποκλεισμένα από το χιόνι ήταν όλα τα χωριά “από το Σαγκρί και πάνω (Τραγαία, Φιλώτι, Κινίδαρος, Απείρανθος, Κόρωνος, Σκαδό, Κωμιακή κ.λπ.” όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στο naxostimes.gr ο προϊστάμενος των Τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Νάξο Θανάσης Γρυλλάκης και ο αντιδήμαρχος Δρυμαλίας Δημήτρης Μανιός. 

Από χθες εργάζονται ακατάπαυστα τα μηχανήματα του δήμου (1 γκρέιντερ και 1 JCB) και δυο μηχανήματα (ιδιωτικοί φορτωτές JCB που έχει μισθώσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου) προκειμένου να ανοιχτούν οι δρόμοι. 

Σήμερα (2-1-2016) δουλεύουν στις περιοχές Σκαδό, Δανακό, Κόρωνο, Μέση αλλά και σε άλλα σημεία που υποδεικνύουν οι κάτοικοι ότι υπάρχουν προβλήματα. 

Οι παρεμβάσεις του δήμου δε σταματούν μόνο στους κεντρικούς δρόμους, όπως σημείωσε στο naxostimes.gr ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μανιός αλλά και σε μεμονωμένες περιπτώσεις αποκλεισμού μικρότερων δρόμων και σπιτιών όπου ο ίδιος με εργάτες του δήμου φροντίζουν να ανοίξουν. Επίσης λόγω του χιονιά, προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στην ύδρευση στην Απείρανθο όπου κι εκεί γίνονται άμεσα παρεμβάσεις προκειμένου να αποκατασταθούν. 

Ο κ. Γρυλλάκης συνιστά μεγάλη προσοχή στους οδηγούς που κινούνται στο ορεινό κεντρικό και επαρχιακό δίκτυο της Νάξου και τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω του παγετού. Επίσης να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ τα επόμενα 24ωρα αναμένεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας κάτι που θα βοηθήσει στη λύση του προβλήματος” σημείωσε ο κ. Γρυλλάκης.  

 

(Visited 55 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*