Τα πρώτα χιόνια σε Νάξο και Κυκλάδες! (φώτος)

admin
31/12/2015 11:56
 
 
 
(φώτο: Πέτρος Αναματερός)

Με πολικές θερμοκρασίες και χιόνια αποχαιρετά σχεδόν ολόκληρη η χώρα το 2015.

Ήδη χιονίζει σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, αισθητή είναι η πτώση της θερμοκρασίας, ενώ οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ακόμη μεγαλύτερη βουτιά του υδράργυρου. 

Χιονισμένη η Τραγαία Νάξου (φώτο: Πέτρος Αναματερός)

Με χιόνια, τσουχτερό κρύο και συννεφιά θα υποδεχτούν την Πρωτοχρονιά οι κάτοικοι της Ορεινής Νάξου όπου όλα τα χωριά «ντύθηκαν» σήμερα στα λευκά, ενώ ακόμα και σε πεδινές περιοχές του νησιού, σημειώνονται σποραδικές χιονοπτώσεις και η θερμοκρασία έπεσε αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν. Χιόνια έπεσαν το πρωί της Πέμπτης ακόμα και στις παραθαλάσσιες περιοχές αλλά και στη Χώρα, χωρίς όμως να το “στρώσει”. Ωστόσο, η βαρυχειμωνιά έφερε και διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές.


Χιόνια στο Φιλώτι (φώτο: Αντωνία Χουζούρη)
Κι όμως είναι αλήθεια! Χιόνια και στην Ηρακλειά! (φώτο: Άννα Γαβαλά)

Χιόνια πέφτουν από το πρωί και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων που τα ορεινά τους έχουν ντυθεί στα λευκά. 

Ηρακλειά (φώτο: Άννα Γαβαλά)

Στα λευκά ντύθηκαν το πρωί της Πέμπτης ακόμα και τα νησάκια των Μικρών Κυκλάδων όπου οι κάτοικοι δεν έχασαν την ευκαιρία να το απολαύσουν αφού το φαινόμενο είναι σπάνιο για τα νησιά τους… 

Χιονισμένη η Παναγία Πρωτόθρονη (φώτο: Πέτρος Αναματερός)

Οι άνεμοι στην ευρύτερη περιοχή των Κυκλάδων πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 και τοπικά 8 μποφόρ ενώ κανονικά πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα δρομολόγια των πλοίων από και προς τα νησιά των Κυκλάδων.

Χιονισμένο και το Σαγκρί Νάξου (φώτο: Κώστας Βερνίκος)

Νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στις Κυκλάδες, προβλέπουν οι μετεωρολόγοι της ΕΜΥ για την Πρωτοχρονιά, που είναι πιθανόν να σημειωθούν και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι που θα εξασθενήσουν θα πνέουν βόρειοι 4-5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4-8 βαθμούς Κελσίου. 

Στο δρόμο προς την ορεινή Νάξο (φώτο: Μιχάλης Κορρές)
Κινίδαρος Νάξου (φώτο: Άννα Τουμπακάρη)

 

Τραγαία (φώτο: Πέτρος Αναματερός)

 

(Visited 56 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*