Φωτιά στο ΧΥΤΑ Νάξου

Newsroom
25/11/2020 12:53
 
 
 

 

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα μέσα στον ΧΥΤΑ Νάξου με αποτέλεσμα την έντονη δυσοσμία σε όλες τις γύρω περιοχές (ακόμα και στη Χώρα Νάξου).

Η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα, περίπου στις 05:00 και έκαιγε για αρκετές ώρες. Στο σημείο επιχείρησαν σκαφτικά μηχανήματα (για την επιχωμάτωση της φωτιάς) και βυτιοφόρα.

Στο σημείο επίσης μετέβησαν άμεσα για την κατάσβεση όχημα και άνδρες της Πυροσβεστικής με επικεφαλής το Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου. Ωστόσο στο σημείο επιχειρούσαν ήδη σκαφτικά μηχανήματα από το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ενώ είχε επιστρατευτεί και ο κρουνός που βρίσκεται στο ΧΥΤΑ.

Η φωτιά επιχωματώθηκε και πλέον δε φαίνεται να είναι ενεργή, όμως όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις (τα γνωρίζουμε και από τη χωματερή) εσωτερικά μπορεί να «δουλεύει» με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

«Λαμπάδιασε ο ΧΥΤΑ. Οι φλόγες ήταν τεράστιες και ορατές από όλα τα γύρω σημεία. Η κάπνα έφτασε μέχρι τη Χώρα λόγω των ανέμων. Μύριζε καμένο πλαστικό» αναφέρει αναγνώστης του naxostimes.gr.

Οι καπνοί ήταν ιδιαίτερα έντονοι, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων απλώθηκαν στη γύρω περιοχή και φυσικά στο σημείο, η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Η φωτιά κατασβέστηκε και «σκεπάστηκε» στην επιφάνεια του ΧΥΤΑ αλλά κανείς δεν ξέρει αν καίει και για πόσο καιρό εσωτερικά, κάτι το οποίο θα ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνο γιατί αν φτάσει μέχρι τον πάτο, υπάρχει κίνδυνος να καεί και η μεμβράνη αλλά φυσικά και να αναζωπυρωθεί ξανά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του naxostimes.gr με επιμέλεια του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, φορτηγά μεταφέρουν συνεχώς χώμα και ρίχνουν μέσα στο ΧΥΤΑ στα σημεία που είχε ξεσπάσει η πυρκαγιά, ενώ παράλληλα ρίχνουν και νερό, ώστε να αποφευχθεί πιθανή αναζωπύρωση. Στο ΧΥΤΑ όπως φαίνεται υπάρχουν ακόμα μικροεστίες αφού σε κάποια σημεία βγαίνει ακόμα καπνός.

(φώτο: αρχείου)

(Visited 1.021 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*