Υπό διάλυση η ΟΝΑΣ; – Δείτε το video της επεισοδιακής Γενικής Συνέλευσης

admin
30/12/2015 09:19
 
 
 

Το Ειρηνοδικείο, όπως όλα δείχνουν, θα δώσει τελικά τη λύση για τη διεξαγωγή των εκλογών στην Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (ΟΝΑΣ) μετά από τη μη συγκέντρωση απαρτίας στη Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων-μελών την Κυριακή προκειμένου να οριστεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Κυριακής, διαπιστώνοντας ότι οι συμμετέχοντες στη Γενική Συνέλευση είναι 37 αντιπρόσωποι-μέλη, ενώ βάση καταστατικού θα έπρεπε να είναι 67. Η θητεία του απερχόμενου Δ.Σ. λήγει 31-12-2015, ενώ για να γίνουν εκλογές θα πρέπει να έχουν καταθέσει υποψηφιότητα 21 μέλη της Ομοσπονδίας.

Στη συνεδρίαση της Κυριακής παρών ήταν και ο π. πρόεδρος της ΟΝΑΣ Νίκος Μαϊτός ο οποίος εξέφρασε την αντίθεση του για την απόφαση της λύσης του προβλήματος στο Ειρηνοδικείο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η αδυναμία που παρουσιάζεται είναι “τεχνητή” και όχι “πραγματική”.

Ο νομοθέτης έχει προβλέψει τη λύση του δικαστηρίου όταν υπάρχει πραγματική αδυναμία και όχι τεχνητή για να οδηγηθεί η Ομοσπονδία σε εκλογές. Εάν δηλαδή δεν θα υπήρχαν υποψήφιοι για να πάρουν την τύχη της ΟΝΑΣ στα χέρια τους, τότε το Σωματείο θα ήταν αναγκασμένο να πάει στα δικαστήρια για να οριστεί η διοίκηση. Εμείς έχουμε 20 υποψηφίους, τη στιγμή που οι υποψήφιοι πρέπει να είναι 21. Θα μπορούσε πολύ εύκολα να βρεθεί ο 21ος, 22ος κ.λπ. Άρα είναι τεχνητή η κρίση…” υπογράμμισε ο κ. Μαϊτός και πρόσθεσε ότι θα πρέπει το συντομότερο η Ομοσπονδία να πάει σε εκλογές, θεωρώντας τη Γενική Συνέλευση ως “συνεχιζόμενη”.
Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης ακούστηκαν και άλλες προτάσεις όπως για παράδειγμα να δοθεί η ευκαιρία στους συλλόγους που αποτελούν την ΟΝΑΣ και δεν έχουν συνεδριάσει να το κάνουν άμεσα και αμέσως μετά να πάει η Ομοσπονδία σε εκλογές.
“Να γίνει μια επιτροπή… δε γίνεται να κάνουμε εκλογές με 14 Συλλόγους της Νάξου, Η πεδινή Νάξος δεν εκπροσωπείται, άρα είναι Ομοσπονδία Συλλόγων των ορεινών χωριών…Θέλετε να πάμε πίσω; Ας πάμε στο Ειρηνοδικείο. Ας “παρανομήσουμε” αλλά να πάμε μπροστά…. εμείς φτιάξαμε το καταστατικό και εμείς μπορούμε να το αλλάξουμε. Να συσταθεί επιτροπή και να πλησιάσει όλους τους Ναξιακούς Συλλόγους…”.

Στην ίδια συνέλευση συμμετείχε και ο κ. Λάζαρος Θεόφιλος, π. πρόεδρος της ΟΝΑΣ επίσης, ο οποίος σημείωσε ότι όντως υπάρχει πρόβλημα με τη διεξαγωγή των εκλογών… “Βάση καταστατικού θα έπρεπε την Πέμπτη να έχουν τελειώσει όλα. Πήγαμε την Παρασκευή μετά από προσπάθειες 22 ωρών και εφόσον δεν υπάρχει ο ελάχιστος αριθμός μελών δεν μπορεί ο πρόεδρος να κάνει εκλογές. Οι “τύποι” ξεπερνιούνται αν υπάρχει συνεννόηση από όλες τις πλευρές… δεν υπήρξε αυτή η δυνατότητα. Τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες και τελικά φτάσαμε εδώ…”. 

“Θα πρέπει να δούμε διασταλτικά το νόμο” σημείωσε ο Νίκος Μαϊτός εκφράζοντας για ακόμα μια φορά την άποψη ότι μπορεί να υπάρξει λύση χωρίς να απευθυνθεί η Ομοσπονδία στο δικαστήριο. 

Ο κ. Αντώνης Χωριανόπουλος σημείωσε ότι η διοίκηση εφάρμοσε κατά γράμμα το νόμο και τα άρθρα του καταστατικού.

“Αν υπήρχε συναίνεση δεν θα γινόταν όλα” αυτά σημείωσε ο κ. Μουστάκας και πρότεινε ότι “αφού όλοι ενδιαφερόμαστε για το καλό της ΟΝΑΣ να οριστεί μια επιτροπή από τη Γ.Σ. η οποία να έρθει σε επαφή με το Δ.Σ. μήπως και μπορέσουν να βρουν μια λύση”.

Μια ακόμα πρόταση που ακούστηκε είναι: ο κάθε σύλλογος να προτείνει 1-2 άτομα και να οριστεί μια προσωρινή διοίκηση προκειμένου να οδηγήσει την Ομοσπονδία σε εκλογές, κάτι που μπορεί να γίνει πολύ σύντομα…   

{youtube}7hGquOfv-IM{/youtube}

(Visited 83 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*