Μπερτσιάς προς δήμαρχο: Να επεκταθεί το επίδομα στέγασης – σίτισης και στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας στη Νάξο

Newsroom
04/11/2020 21:52
 
 
 

 

Την επέκταση της χορήγησης του επιδόματος στέγασης και σίτισης στα Σώματα Ασφαλείας στη Νάξο επαναφέρει στο προσκήνιο ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Θανάσης Μπερτσιάς.

Ο κ. Μπερτσιάς με επιστολή του στο δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρη Λιανό και στον πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου Φώτη Μαυρομάτη, υπενθυμίζει την πρόταση της παράταξης του «Μαζί Αλλάζουμε» και ζητά να συζητηθεί άμεσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα ο δημοτικός σύμβουλος ζητά, εκτός από τους γιατρούς που υπηρετούν στο νησί, επίδομα στέγασης και σίτισης θα πρέπει να λαμβάνουν και τα στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου, του Λιμεναρχείου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νάξου.

Να σημειωθεί ότι το παραπάνω αίτημα έχει τεθεί από την παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε» και σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τον περασμένο Απρίλιο.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Μπερτσιά

Θανάσης Μπερσκιάς Συλλόγου Τριτέκνων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να σας υπενθυμίσω το αίτημα της παράταξης μας «Μαζί Αλλάζουμε» όσο αφορά την επέκταση της χορήγησης του επιδόματος στέγασης και σίτισης.

Η παράταξή μας την 14/04/2020 στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ζήτησε από τη δημοτική αρχή κατ’ εφαρμογή του νόμου 4483/ 2017 όπως τροποποιήθηκε με το νομό 4512 /18 και ισχύει, την επέκταση σε όλους όσοι πληρούν τα κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια καθώς και αυτούς που δεν κατέχουν ιδιόκτητη κατοικία και συγκεκριμένα για τα στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου για τα στελέχη του Λιμεναρχείου Νάξου και για τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νάξου.

Χρειάζεται να τονιστεί ότι οι δικαιούχοι δεν υπερβαίνουν τα 15 άτομα. Επιστεγαστικά να αναφέρω ότι αποφασίσαμε την ενίσχυση των επικουρικών γιατρών με 86.000 ευρώ, ήτοι 400 ευρώ μηνιαίο επίδομα την 14/4/2020.

Κύριε δήμαρχε, με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2021 να μεριμνήσετε να εντάξετε και τα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας ως ελάχιστη αναγνώριση στα στελέχη τα οποία εργάζονται άοκνα με ζήλο και επαγγελματισμό, παρέχοντας υψηλές υπηρεσίες τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στους πολυάριθμους τουρίστες που επισκέπτονται το μαγευτικό νησί μας.

Επιπρόσθετα κύριε δήμαρχε θα πρέπει να εισηγηθείτε το συγκεκριμένο αίτημα να εισαχθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο προς ψήφιση.

Εν κατακλείδι η παράταξή μας «Μαζί Αλλάζουμε» άκοπα και με ανιδιοτέλεια θα ασχολείται με θέματα που ταλανίζουν τους κατοίκους του νησιού μας.

Με τιμή
Αθανάσιος Μπερτσιάς

(Visited 296 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*